Китай в обмін на підтримку Росії зажадав нові території, - експерт

Зате в них є Крим.

Фото: rusjev.net

Китай в обмін на підтримку Росії зажадав нові території написав у своєму блозі російський аналітик і економічний експерт Максим Авербух. Він вважає, що в цілому Путін зробив чотири фатальні помилки, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

1. Оскільки згідно з Будапештським меморандумом США і Великобританія виступали гарантами територіальної цілісності України, то по міжнародних позиціях цих країн був нанесений сильний удар, але що набагато гірше - їх елітам була нанесена глибока образа. Змиритися з переходом Криму до Росії владні еліти цих країн (що демократи, що республіканці, що торі, що віги) не можуть в принципі. Ніколи.

2. Була зроблена ставка на Китай, який на ділі виставив за реальну підтримку небачені умови, що передбачають передачу під його прямий контроль частиниі території Росії. Крім того до кінця 2015 сам Китай почав поступово входити в давно очікувану економічну кризу - тому що "дерева не ростуть до небес" і триваюче майже три десятиліття економічне зростання повинне коли-небудь перерватися.

3. Передбачалося що ціни на нафту формуються ринковим шляхом, в той час як при необхідності - як то показав 2008 рік - вони знижуються при жорсткій модерації по настільки ж жорстко витриманій математичній моделі.

4. Серйозним чином була недооцінена адаптивна здатність сланецевої нафтової галузі США - хоча перед очима вже був приклад швидко адаптованої до низьких цін на газ сланцевої газової галузі цієї країни.

При цьому на його думку процес передачі російської землі Китаю вже почався, пише він, цитуючи прем'єра Медведєва.

«Китай - найбільша за населенням країна на планеті, а Росія - найбільша за територією країна, в якій сконцентровані 10% світових запасів орних земель. Тому якщо ми об'єднаємо ці потенціали, то ми отримаємо абсолютно нову ситуацію », - сказав пан Медведєв, уточнивши, що« підписані угоди, спрямовані на те, щоб розвивати відносини у цій сфері ».

Не треба їх переоцінювати? Ізраїльський військовий експерт пояснив, чого очікувати Україні від безпекових угод

субота, 4 травень 2024, 8:42

Безпекові угоди з країнами-партнерами, над якими наразі працює Україна, не варто переоцінювати. Вони здатні дати нашій державі воєнно-стратегічний і моральний запас міцності, однак це не комерційні контракти, за порушення яких введуть санкції для поруш...