Китайська "Юлія Тимошенко" стала президентом Тайваню

Цай Ін Вень - перша жінка в історії Тайваню, яка очолила країну.

Цай Ін Вень. Фото: ЕРА.

Кандидат від опозиційної Демократичної прогресивної партії Тайваню Цай Ін Вень перемогла на виборах президента, набравши 56% голосів. Ерік Чу, кандидат, що зайняв друге місце від партії Гоміньдан набрав 31% голосів. Він вже привітав Цай з перемогою, інформують Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

59-річна Цай Ін Вень - перша жінка, що стала головою Тайваню. Вона вважається противником зближення з материковим Китаєм як у політичній, так і в економічній сфері. На її думку, інвестиції Пекіна в економіку острова в останні роки негативно вплинули на ситуацію із зайнятістю тайванців.

Уряд Китаю Гоміньдан після поразки від комуністичних сил Мао Цзедуна у війні 1946-1949 років евакуювався на Тайвань. Острів є самокерованою одиницею, Китай вважає його своєю бунтівною провінцією.

Контакти між островом і материком були зведені до мінімуму. Тільки в кінці минулого десятиліття, в роки президентства Ма Інцзю, вперше було встановлено пряме чартерне авіасполучення між Тайванем і Китаєм, Тайвань був відкритий для туристів з КНР, були ослаблені обмеження на тайваньські інвестиції в китайську економіку.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...