Люди з оточення Януковича намагалися перевести в готівку 100 мільйонів доларів, - ГПУ

Формально кошти знаходилися на депозитних рахунках співробітників "Всеукраїнського банку розвитку". Однак в ГПУ стверджують, що фактичним власником грошей є Олександр Янукович.

Олександр Янукович. Фото: Аргумент.

З рахунків в банку «Глобус» намагалися зняти 100,64 млн грн, фактичним власником яких є син екс-президента Олександр Янукович. Про це свідчить постанова Печерського суду Києва від 8 лютого, оприлюднена 20 лютого, інформують Патріоти України.

За клопотанням Генпрокуратури суд заарештував ці кошти.

19 січня Держфінмоніторинг зафіксував, що посадові особи «Всеукраїнського банку розвитку», власником якого був Олександр Янукович, перерахували 100 млн 640 тис. долл. в банк «Глобус».

Після цього була зроблена спроба зняти ці кошти з рахунків в «Глобусі».

Формально кошти знаходилися на депозитних рахунках працівників «Всеукраїнського банку розвитку».

Однак в ГПУ стверджують, що фактичним власником грошей є Олександр Янукович. А працівники банку, на чиї імена відкриті рахунки, не мали законних доходів, які б відповідали обсягам депозитів.

На думку прокурора, в банку Януковича з 2011 року «з метою легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом, створили організовану групу за участю працівників банку». Для маскування походження грошей працівники банку розмістили їх на своїх депозитних рахунках, уклавши також договори позики цих засобів з громадянином Яшаром Ходжаєв.

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...

"У нас закінчились всі ракети": Зеленський пояснив, чому окупантам вдалося знищити Трипільську ТЕС

вівторок, 16 квітень 2024, 11:25

Ворогу вдалося повністю знищити Трипільську ТЕС, оскільки повністю закінчились ракети для її захисту, заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю PBS, передають Патріоти України. "Трипільська ТЕС, а від неї залежить світло в Київському рег...