Люди зі здоровим глуздом: Естонія вимагає зупинити будівництво "Північного потоку-2"

Прокладення трубопроводу росіяни планують почати найближчим часом.

Свен Міксер. Фото: Рейтерс.

Міністр закордонних справ Естонії Свен Міксер вимагає зупинити будівництво газопроводу Nord Stream-2, оскільки він підвищить енергозалежність Європи від Росії і дозволить Москві втручатися в європейську політику. Про це він заявив в інтерв’ю газеті Die Welt, передають Патріоти України.

«Газопровід – не економічний, а політичний проект. Це лише важіль, за допомогою якого Росія проникне в європейську політику», – сказав Міксер.
Він додав, що на користь ЄС зупинити цей проект. Раніше США також підтримали ідею про скасування будівництва Nord Stream-2, пригрозивши санкціями. В Єврокомісії висловлювали побоювання, що новий газопровід може збільшити залежність від російського газу.
Газопровід, який має бути прокладений Балтійським морем паралельно з вже існуючим Nord Stream, зв’яже Росію і Німеччину в обхід України та інших східноєвропейських країн. Дотепер дозволи на будівництво газопроводу в своїх водах видали всі країни, окрім Данії. Прокладення трубопроводу планується почати найближчим часом.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...