"Ми cepйознo нacтpoєні": Генерал США про позицію щодо РФ і зброю для України

Надання Україні летального озброєння залишається під питанням

Бен Ходжес. Фото:so-l.ru

Командувач армією США в Європі генерал Бен Ходжес повідомив, що Сполучені Штати Америки і надалі будуть надавати Україні нелетальної військову допомогу. Про це Ходжес сказав в інтерв'ю Голосу Америки, повідомляють Патріоти України.

Разом з тим, за словами генерала, надання Україні летального озброєння залишається під питанням. У Пентагоні впевнені, що озброєння українців тільки погіршить ситуацію.

"Вкрай важливо, що віце-президент США (Джозеф Байден, - ред) відвідав Київ. Його візит дав зрозуміти українцям, що Росія своїми діями в Сирії не відвернула нашої уваги. Захід і надалі очікує, що Росія виконає свої зобов'язання по Мінських угод . Я сподіваюся, що в січні ЄС продовжить термін дії санкцій проти Росії ще на півроку. Це буде демонстрацією того, що ми серйозно налаштовані ", - зазначив генерал.

Також він схвально відгукнувся про рівень підготовки українських військових.

"США надали допомогу на суму більш, ніж 250 мільйонів доларів. Ми передали броньовані і звичайні Humvees, шоломи, бронежилети, прилади нічного бачення, аптечки першої допомоги тощо. Контрбатарейні радари були доставлені в Україну ще на початку листопада.

Навчання з використанням цього обладнання скоро скінчиться, і українці вирішать, як використовувати його на полі бою. Надані протимінні радари були використані дуже ефективно ... Ми самі вчимося в українців.

Професіоналізм українських військових продовжує зростати, і це вражає. Ми вчимо українців надавати першу допомогу пораненим на полі бою. Це дає впевненості солдатам, які будуть знати, що навіть в разі поранення вони виживуть і швидко стануть на ноги", - вважає Ходжес.

"Ми дали чітко зрозуміти: США хочуть, щоб Україна могла себе захистити. Якщо політика США про надання Україні "Джавелін" зміниться, це, ймовірно, призведе до збільшення втрат серед українців на полі бою, так як росіяни істотно збільшать свою військову присутність. Я думаю, що найкраще - це продовжувати вчити українців і надавати їм підтримку", - переконаний Ходжес.

За словами американського військового, Росія докладає максимум зусиль, щоб ситуація на Сході України зайшла в глухий кут.

"Ми не хочемо цього. Цього хоче Росія. Росія хоче створити безлад, щоб не платити за свої дії, щоб Україні було важко вступити до ЄС або отримати статус країни-претендента на вступ до Євросоюзу.

Подібний крок допоможе українській економіці. Є сигнали, що ЄС готовий прийняти безвізовий режим з Україною - Євросоюз і надалі шукає шляхи підтримати Україну. ОБСЄ намагається знайти політичне рішення конфлікту, яке закладено в Мінських домовленостях", - сказав генерал.

Він вважає, що Крим залишиться проблемою ще протягом довгого часу, так як Москва демонструє, що не збирається залишати незаконно анексовану українську територію.


У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....