Мадам бере дешево: Стало відомо, скільки отримала Марін Ле Пен від Кремля за підтримку анексії Криму

Очолюваний Ле Пен "Національний фронт" в 2014 році отримав кредити від російських банків на суму 11 млн євро. Один з кредитів - на 9 млн євро - було виділено невеликим "Першим чесько-російським банком", що має зв'язки з Кремлем.

Марін Ле Пен. Фото:Podrobnosti.ua

Кандидат в президенти Франції від ультраправого "Національного фронту" Марін Ле Пен отримала 9 млн євро від Росії в обмін на публічне схвалення анексії Криму. Про це повідомляє BBC, передають Патріоти України.

"Через расистське і антисемітське минуле "Національного фронту" французькі банки відмовилися давати йому гроші. Тому Марін Ле Пен змушена була шукати можливості фінансування в інших місцях", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в 2014 році "Національний фронт" отримав кредити від російських банків на суму 11 млн євро. Один з кредитів - на 9 млн євро - було виділено невеликим "Першим чесько-російським банком", що має зв'язки з Кремлем.

Переговори про надання кредитів збіглися з російською анексією Криму. Уряди країн ЄС засудили дії Москви, тоді ж Марін Ле Пен публічно зайняла протилежну позицію. Посередник угоди депутат Європарламенту Жан-Люк Шаффхаузер заперечує, що обговорював з Ле Пен питання Криму в зв'язку з наданням грошей.

Але Росія дійсно хотіла використовувати Марін Ле Пен для легітимізації своїх дій в Криму. Так, російська група хакерів "Шалтай-Болтай" опублікувала СМС-листування, імовірно, між кремлівським чиновником і російським депутатом в березні 2014 року, з якої зрозуміло, що обговорювалася можливість поїздки Марін Ле Пен у Крим в якості спостерігача на референдум. І хоча вона туди не поїхала, але публічно підтримала підсумки референдуму.

Марін Ле Пен стверджує, що на її рішення ніколи не впливали російські гроші. Однак минулого тижня стало відомо, що "Національний фронт" звертався ще за одним кредитом до Росії в 2016 році.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...