Майдан вдався для тих, хто був на трибуні, і не вдався для тих, хто стояли на площі, - Віктор Ющенко

Екс-президент України вважає, що українці ще "слабо структуровані ідеологічно".

В.Ющенко. Фото: 112.ua.

Майдан вдався для тих, хто був на трибуні, і не вдався для тих, хто стояли на Майдані. Про це в ефірі Hard Talk на телеканалі "112 Україна" заявив третій президент України Віктор Ющенко, передають Патріоти України.

"Мені здається, що Майдан як явище - це знаменна подія не тільки моєї нації. Я думаю, цьому дивується світ, цьому дивується Європа. Це таке багатоголосся нації, яка завжди буде високо цінуватися. Мені це приклад того, що ми стали більш соціально відповідальними. Ми розуміємо, що ми хочемо", - заявив Ющенко.

У той же час, за словами Ющенка, українці ще "слабо структуровані ідеологічно".

"Я думаю, значна частина політичної проблеми, яка стоїть перед моєю нацією, вона як раз полягає не в лідерах країни, а у візі самої нації. Звичайно, ми ще слабо структуровані ідеологічно, ми ще шукаємо якийсь майбутній шлях. Одні кажуть -націоналістичний, інші кажуть - європейський, треті - російський, четверті - радянський. Ми ще в пошуках. Тому політично, якщо ми аналізуємо себе, ми ще дуже різні. У нас немає того поняття, коли про поляків кажуть "поляк єдиний", де 2/3 поляків стійко дивляться на доктрину, де вони є, куди вони йдуть, європейську доктрину або політику безпеки ... У нас поки що цього немає. Але з іншого боку, сам Майдан говорить про те, що ми здатні брати на себе відповідальність і час від часу показувати, куди ми йдемо. Майдан видався для тих, хто на трибуні. І Майдан, в значній частині, що не вдався для тих, хто стояли на майдані", - вважає третій президент.

Нагадаємо, раніше, виступаючи перед студентами Київського університету культури, третій президент України Віктор Ющенко назвав письменника Федора Достоєвського українським.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....