Майже 100% "підтримки": Стало відомо, скільки росіян пожертвували гроші у виборчий фонд Путіна

Серед бажаючих, як виявилося, лише....один громадянин країни.

Путін. Фото:Корреспондент.net

Все, що необхідно знати про реальну, а не пропагандистську підтримку жителями Росії свого чинного президента Володимира Путіна на намічених 18 березня чергових виборах глави держави: лише один громадянин країни пожертвував гроші в його виборчий фонд. При цьому ім'я єдиного приватного благодійника тримається в секреті.Про це пишуть Ведомости, зазначають Патріоти України.

При цьому, як не дивно, саме виборчий фонд Володимира Путіна виявився в результаті найбільшим серед офіційно зареєстрованих кандидатів в президенти - за станом на сьогодні в ньому значиться вже більше 400 мільйонів російських рублів. Правда, все це - пожертвування від юридичних осіб.

Наприклад, 28 мільйонів пожертвувала чинному президенту на переобрання політична партія "Єдина Росія". Суми скромніше прийшли від ряду підприємств і організацій, причому є серйозне питання, чи були ці пожертви дійсно добровільними. А єдине пожертвування від невідомої фізичної особи виявилося досить скромним - всього лише 30 тисяч рублів, в яких окремі аналітики вже побачили непрозорий натяк на 30 срібняків Юди. При цьому спроби дізнатися ім'я таємничого благодійника виявилися абсолютно марними.

- Відповідно до закону, я не маю права відповісти на дане питання, - заявив журналістам прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков під час своєї сьогоднішньої прес-конференції в Москві. - Причина в тому, що я працюю прес-секретарем чинного президента Росії Володимира Путіна, а не прес-секретарем кандидата в президенти Володимира Путіна.

Друге місце за розміром свого виборчого фонду зайняв заслужений ветеран російських президентських виборчих кампаній - лідер ЛДПР Володимир Жириновський. У його копилці набралося 200 мільйонів рублів, які можна витратити на передвиборчу агітацію - вдвічі менше, ніж у Володимира Путіна.

А самим маленьким виявився виборчий фонду кандидата від КПРФ Павла Грудініна (глава партії Геннадій Зюганов висунув цього політика, оскільки сам відмовився йти на вибори через похилий вік). Прихильники висуванця від комуністів змогли зібрати лише 1066 рублів.

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...

Не хочуть вмирати за Путіна: Британська розвідка назвала кількість дезертирів, яких РФ засудила з 2022 року

середа, 24 квітень 2024, 10:49

З початку "часткової" мобілізації у вересні 2022 року Росія засудила 7400 окупантів, яких підозрюють у дезертирстві. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. За даними російської медіагрупи "Медіазона", у бер...