Махінації Калєтніка: У Києві суд арештував квартиру екс-віце-спікера ВР

ГПУ вважає, що екс-чиновник отримав нерухомість в подарунок, щоб приховати справжнє джерело коштів.

Ігор Калєтнік. Фото:InfoKava.com

Печерський районний суд Києва наклав арешт на квартиру екс-віце-спікера Верховної Ради Ігоря Калєтніка. Про це йдеться в ухвалі суду, передають Патріоти України з посиланням на Новое время.

Слідчі Генпрокуратури встановили, що Калєтнік у декларації за 2013 рік вказав подаровану йому квартиру вартістю 19,4 млн гривень і подаровані гроші в розмірі 49,4 млн гривень. На думку слідства, цю квартиру екс-віце-спікер отримав в подарунок від свого батька, щоб таким чином приховати справжнє джерело коштів.

При цьому в ГПУ встановили реальну вартість квартири – вона відрізняється від зазначеної більш, ніж на 12,5 млн гривень. Пізніше екс-чиновник зазначив, що продав житло батькові чоловіка рідної сестри Калєтніка.

Генпрокуратура вважає, що гроші за продаж квартири Калєтнік не отримував, а таким чином відмивав гроші, отримані незаконним шляхом.

У зв'язку з цим 27 січня суд задовольнив клопотання прокуратури і наклав арешт на квартиру.

Розслідування здійснюється за фактом незаконного збагачення Калєтніка та його сім'ї. Крім того, Ігорю Калєтніку інкримінують зловживання службовим становищем під час прийняття "диктаторських законів" 16 січня. Ініціатором прийняття цих законів є Віктор Янукович, а разом з Калєтніком у справі проходять Володимир Олійник, Олександр Єфремов і Сергій Гордієнко.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...