Махровому сепаратисту меру Торецька Сліпцову оголошено про підозру

ГПУ готує клопотання до суду про обрання запобіжного заходу Сліпцову у вигляді утримання під вартою.

На початку липня в Торецьку  провокатори грудьми зупиняли техніку ЗСУ. Фото: Укрінформ.

Прокурор Донецької області Євген Бондаренко офіційно вручив міському голові Торецька, де відбуваються зачистки після масових заворушень, Володимиру Сліпцову повідомлення про підозру в посяганні на територіальну цілісність України (ч. 2 ст. 110 КК) та участі терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК). Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", передають Патріоти України.

Як вважає слідство, мер Торецька пов'язаний з організацією та проведенням у населеному пункті незаконного референдуму про оголошення незалежності так званої ДНР.

Зазначається, що Сліпцов 15 квітня 2014 був головою на засіданні сесії міської ради і вносив до порядку денного питання про призначення "референдуму" в Торецьку. Також на цій сесії були присутні представники ДНР, які закликали визнати так звану республіку і незаконно зняли і винесли із сесійної зали української прапор.

Як пишуть ЗМІ, прокуратура готує клопотання до суду про обрання запобіжного заходу Сліпцову у вигляді утримання під вартою.

Також про підозри на адресу мера Торецька повідомила прес-секретар Генерального прокурора України Лариса Сарган.

Як повідомляли Патріоти України, на початку липня група місцевих жителів Торецька спробувала заблокувати переміщення по місту солдатів України.

Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник дав пояснення

четвер, 2 травень 2024, 7:15

Знищення Силами оборони України російських НПЗ може вплинути на бойові дії. Задля цього треба, аби відбулося щось схоже до подій Другої світової війни, коли американці знищили 12 заводів німців. Таку думку у ефірі "1+1" в межах телемарафону висловив ві...

"Проблема в тому...": Експерт розповів, що потрібно ЗСУ для перехоплення Х-101 і "Калібрів"

четвер, 2 травень 2024, 6:22

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, що, окрім F-16, допоможе Україні знищувати крилаті ракети Х-101 і "Калібр", передають Патріоти України. "Застосування авіації, для перехоплення Х-101 і КРМБ "Калібр" не є чимось унікальним і це...