Марк Фейгін розповів, як насправді Савченко "звільняє" заручників

Надія Савченко не контролює ситуацію з полоненими, тому сподіватися від неї допомоги в обміні заручниками не варто.

Насправді активність Савченко негативно позначається на українських заручниках. Фото: День.

Народний депутат від "Батьківщини" Надія Савченко не доб'ється своїми переговорами з ватажками "ДНР" та "ЛНР" обміну полоненими в форматі "всіх на всіх", оскільки не контролює ситуацію із заручниками. Про це заявив колишній адвокат екс-політв'язень Марк Фейгін, передають Патріоти України з посиланням на "Гордон".

"Захарченко та Плотницький не є суб'єктами ні політичних відносин, ні міжнародного права. На їхній участі в переговорах наполягає Росія, так як це є визнанням їх суб'єктності. І це дуже важливо. Якщо б це був двосторонній конфлікт без участі в ньому РФ, тоді переговори з усіх питань потрібно було б вести саме з представниками цих так званих утворень ( "ЛНР" і "ДНР" - ред.). Але очевидно, що Москва повністю контролює ці утворення і приймає за них всі рішення ", - зазначив він.

Фейгін підкреслив, що обмін "всіх на всіх" не відбудеться, оскільки Савченко не наділена відповідними повноваженнями.

"Питання обміну полоненими контролює українська влада, але не Савченко. Київ не піде на переговори з Захарченком та Плотницьким, так як наполягає на переговорах саме з Росією, яка реально є учасником конфлікту на Донбасі. У цілому ж переговори, про які заявила Савченко, можливі. Особливо в європейських країнах підтримується такий конфіденційний формат. Наприклад, в Німеччині велися такі переговори в зв'язку з дією ряду радикальних груп. Тобто, там такі переговори допускають, коли вони змушені", - пояснив адвокат.

Фейгін також вважає, що активність Савченко негативно позначається на українських заручниках.

"Вона вносить сум'яття в переговорний процес як такий. Абсолютно незрозуміло, з ким тоді мати справу", - заявив він. Адвокат також припустив, що переговори політика з ватажками бойовиків на Донбасі контролювали російські спецслужби.

"Я думаю, що тут присутнє ФСБ. Вони контролюють цю ситуацію. Я не кажу, що Савченко працює на ФСБ. Поки я її захищав, нічого навіть віддалено схожого не проглядалося. Мова, швидше за все, йде про роль українського політика Віктора Медведчука та інших людей, наближених до Москви. Вони цю ситуацію використовують в своїх інтересах. А Надія в силу своєї політичної недалекоглядності цього до кінця не розуміє. Зрештою, це її політичний вибір", - підсумував правозахисник.

Як повідомляли Патріоти України, раніше стало відомо, що Савченко зробила таємний візит до Мінська, де зустрічалася з ватажками терористів "ДНР" та "ЛНР" Олександром Захарченко та Ігорем Плотницьким. Пізніше Савченко сама розповіла про зустріч з ватажками "ДНР-ЛНР".

Також стало відомо, про те, що журналісти програми "Гроші" нібито від імені бойовиків запропонували Савченко допомогти відкрити представництво терористів "ЛДНР" в Києві, на що та відповіла згодою.

Прес-секретар В.Путіна Дмитро Пєсков підтвердив участь РФ у переговорах Савченко з бойовиками "ЛДНР".

Народні депутати Верховної Ради України звернулися з вимогою заслухати голову СБУ В.Грицака щодо діяльності Н.Савченко.

Також стало відомо, що народний депутат Надія Савченко вийшла з партії «Батьківщина».


На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...