Масована хакерська атака: Вірус паралізував роботу російських нафтодобувних компаній

Видобуток кожної третьої тонни російської нафти в даний момент заблоковано.

Вірус атакував нафтовидобувні компанії РФ. Фото: lentach.media.

Нафтовидобувальників в ХМАО атакували хакери. Вірус зранку поширився по комп'ютерах дочірніх підприємств "Роснефти". Під атаку потрапили всі активи компанії "Роснефть": "Юганскнефтегаз", "Варьеганнефтегаз", "Самотлорнефтегаз" та інші. Видобуток кожної третьої тонни російської нафти в даний момент паралізовано, пишуть Патріоти України з посиланням на Лентач.

Найбільші родовища припинили роботу через вірус. Атаки зазнали також комп'ютери "Башнефти" і українських банків.

Вірус, запущений в комп'ютери компаній, блокує їх і вимагає у користувачів гроші, він працює за принципом вірусу WannaCry, атаки якого зазнали комп'ютери по всьому світі.

Першою про атаку заявила компанія "Роснефть". Після цього з'явилися повідомлення про атаки на "Башнефть".

Джерело, близьке до однієї зі структур компанії, розповіло, що всі комп'ютери в НПЗ "Башнефть", "Башнефть-видобутку" і управлінні "Башнефть" "одноразово перезавантажилися, після чого завантажилося невстановлене ПО і вивели на екран заставку вірусу WannaCry.

На екранах з'явилася пропозиція перевести $300 в біткоіни за вказаною адресою, після чого користувачам буде висланий ключ для розблокування комп'ютерів на e-mail. Вірус зашифрував всі дані на комп'ютерах користувачів, якщо вірити опису.

Комп'ютери в мережі компанії логістичних рішень Damco вражені. І в європейських, і в російських підрозділах.

Зазнали хакерської атаки і кілька банків України, а також деякі підприємства комерційного і державного секторів.

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...