Масштабні кадрові чистки: Путін влаштував перестановки в уряді та федеральних округах

Причому прес-секретар Путіна Пєсков запевнив, що зміни у владних структурах не пов'язані з виборами і є "звичайною ротацією".

Володимир Путін влаштував кадрові чистки. Ілюстрація:ua.112.ua

У системі російської влади 28 липня відбулися значні перестановки: Кремль й уряд змінили одразу кількох повноважних представників у федеральних округах, а також керівників регіонів і чиновників в уряді. Крім того, сталися дві очікуваних відставки: звільнені керівник Федеральної митної служби Андрій Бельянінов (свідок у справі про контрабанду алкоголю) і губернатор Кіровської області Микита Бєлих (звинувачений в отриманні хабара, перебуває в СІЗО). Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на видання Медуза.

Перестановки в уряді Росії

Уряд РФ відправив у відставку керівника Федеральної митної служби Андрія Бельянінова. Він обіймав свою посаду більше 10 років — з травня 2006 року. 26 липня в його кабінеті та вдома пройшли обшуки у справі про контрабанду алкоголю. Він проходить у справі як свідок.

На місце Бельянінова призначений колишній повноважний представник президента в Північно-Західному федеральному окрузі Володимир Булавін. Останній - виходець із КДБ, працював у ФСБ, у 2006 році був призначений заступником директора ФСБ Росії.

Заступником директора Росгвардії став колишній повноважний представник президента в Північно-Кавказькому федеральному окрузі Сергій Меліков.

Повпреди у федеральних округах

Місце Сергія Мелікова зайняв колишній повпред президента в "Кримському федеральному окрузі" Олег Бєлавєнцев. "Кримський федеральний округ" скасовано (увійшов до складу Південного округу). На місце Булавіна призначений колишній губернатор Калінінградської області Микола Цуканов.

Повпред президента у Сибірському Федеральному окрузі Микола Рогожкін звільнений. Його місце обійме колишній "губернатор" анексованого Севастополя Сергій Мєняйло.

Губернатори

Місце Сергія Мєняйла в окупованому Севастополі зайняв заступник міністра промисловості і торгівлі Дмитро Овсянніков. Місце Миколи Цуканова у Калінінградській області зайняв начальник ФСБ по Калінінградській області Євген Зінічев, виходець з держорганів безпеки.

Також відправлений у відставку губернатор Ярославської області Сергій Ястребов. Його місце зайняв Дмитро Миронов, який у грудні 2015 року був призначений заступником міністра внутрішніх справ. Він з 1990 по 2013 рік служив у КДБ й органах державної охорони.

Крім того, звільнений губернатор Кіровської області Микита Бєлих — у зв'язку з "втратою довіри". Його місце зайняв колишній керівник Росреєстру Ігор Васильєв.

Інші відставки

Кремль звільнив посла Росії в Україні Михайла Зурабова, його наступником може стати нинішній повпред в Приволзькому федеральному окрузі Михайло Бабич. Останній — виходець із силових структур, служив в ВДВ і військах КДБ. За підсумками перестановок три вихідці з органів безпеки РФ — Булавін, Миронов і Зінічев — отримали керівні посади.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...