Меркель назвала речі своїми іменами: Канцлер ФРН звернулася до Путіна стосовно війни в Україні

Ангела Меркель закликала президента РФ вплинути на своїх терористів на Донбасі.

Ангела Меркель закликала Путіна вплинути на бойовиків на Донбасі. Фото: ИноСМИ.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель в телефонній розмові у вівторок, 7 лютого, закликала президента Росії Володимира Путіна використати свій вплив на сепаратистів на сході України, щоб зупинити там насильство. Про це повідомив прес-секретар німецького уряду Штеффен Зайберт, передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

Крім того, обидва лідери висловили надію на те, що бойові дії на сході України скоро закінчаться.

"З цією метою канцлер Німеччини звернулася до президента РФ, щоб він використав свій вплив на сепаратистів" - сказав прес-секретар.

Лідери держав погодилися, що потрібно докласти зусиль, аби припинити вогонь на Донбасі, та попросили міністрів закордонних справ та їхніх радників тісно співпрацювати.

Нагадаємо, Надзвичайний і Повноважний посол Німеччини в Україні Ернст Райхель заявив, що вибори на окупованій території Донбасу можливо провести навіть в присутності там російських військ.

Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали: