Меркель заважає: США хотіли б приєднатися до переговорів у Мінську

На останній зустрічі глав "нормандської четвірки" Росія вкотре спробувала всім нав'язати свій план виборів в окупованих містах "ЛНР" і "ДНР".

Ангела Меркель. Фото: www.euromag.ru.

Відразу кілька учасників переговорного процесу в Мінську нещодавно одночасно заявили, що переговори в білоруській столиці зайшли в глухий кут, перетворилися на ширму, і докорінно переламати ситуацію можуть тільки перші особи держав. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Диалог.

На цьому тлі в кінці квітня президент США Обама, перебуваючи на виставці в Ганновері і спілкуючись з канцлером Німеччини Ангелою Меркель запропонував їй розширити "нормандський формат" і включити в процес переговірників від Вашингтона. Однак американський президент отримав від Меркель ввічливу відмову.

Також повідомляється, що на останній зустрічі глав "нормандської четвірки" Росія вкотре спробувала всім нав'язати свій план виборів в окупованих містах "ЛНР" і "ДНР". Джерела повідомляють, що в розмові фігурувала жорстка мажоритарна система, жорсткий тимчасовий ценз для проживаючих в фейкових республіках. Так, Росія наполягала, що до виборів не можуть бути допущені ті виборці, які не проживали в "ДНР / ЛНР" постійно протягом останнього року, українські ЗМІ і політичні партії.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...