"Метою було - посіяти хаос": У СБУ розповіли про російський слід у замаху на нардепа Мосійчука

За даними української спецслужби, координував замах на нардепа співробітник російського ГРУ.

Ігор Мосійчук після замаху. Фото:Главком

Замах на нардепа Ігоря Мосійчука, який відбувся в Києві у жовтні 2017 року, координував працівник Головного розвідувального управління ЗС РФ. Про це в ході брифінгу в Києві розповів перший заступник керівника СБУ Віктор Кононенко, повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

У Службі безпеки розповіли, що до скоєння теракту в Києві причетні кілька людей: Олександр Григорян, який прибув з окупованого Криму, Ігор Лисак, який відповідав за придбання вибухівки та мопеда, а після інциденту поїхав в Росію, Михайло М'ятних, а також представники ГРУ РФ.

Був виявлений гараж зі зброєю і вибухівкою, який використовували для підготовки теракту. М'ятних був затриманий, інших оголосили в розшук і оголосили про підозру заочно.

Встановили, що російський розвідник їздив в Україну по спеціально виготовленому для підготовки теракту підробленому паспорту громадянина України.

"Мета - посіяти хаос, спровокувати посилення протистояння. Але потрібен був саме Мосійчук. Чому - пізніше розповімо", - підкреслив Кононенко.

Як відомо, 25 жовтня 2017 року біля офісу телеканалу "Еспресо" в Києві стався вибух, внаслідок чого двоє людей загинули, а ще троє, в числі яких і нардеп Мосійчук, - постраждали.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...