Міноборони РФ показало ракету 9М729, через яку США хочуть вийти з ДРСМД

​Ракета 9М729 є модернізованим варіантом ракети 9М728 для оперативно-тактичного ракетного комплексу «Іскандер-М».

Ракету 9М729, через яку США хочуть вийти з ДРСМД. Фото: Твіттер.

Російське Міноборони в ході брифінгу в середу вперше показало іноземним військовим аташе модернізовану ракету 9М729, через яку США хочуть вийти з Договору про ракети середньої і меншої дальності (ДРСМД), передають Патріоти України.

Росіяни стверджують, що в ході модернізації дальність польоту ракети була збільшена. «Максимальна дальність польоту ракети 9М729 зменшилася на 10 км в порівнянні з 9М728 і становить 480 км. Ці характеристики були підтверджені в ході навчань «Захід-2017», - заявив начальник ракетних військ і артилерії ЗС РФ Михайло Матвіївський.

Ракета 9М729 є модернізованим варіантом ракети 9М728 для оперативно-тактичного ракетного комплексу «Іскандер-М». На ракеті розміщена більш потужна бойова частина і новий бортовий комплекс управління для підвищення точності ураження цілі.

США заявляють, що дальність російської ракети 9М729 перевищує обмеження в 500 км, встановлене ДРСМД, і закликали Росію відмовитися від ракети або модифікувати її, щоб зберегти договір.


У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...