Мінськ-2 не врятує: Експерт пояснив, чому Росія не залишить Донбас

Укладені рік тому мінські угоди не забезпечили миру й не повернули Києву контроль над деякими районами Донбасу.

Дмитро Орєшкін. Фото:www.radiosvoboda.org

Те, що відбувається на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, є природним процесом сецесії, тобто відділення територій і мінські домовленості не зможуть вирішити цю проблему. Таку думку в інтерв'ю Радіо Свобода висловив російський політолог Дмитро Орєшкін, передають Патріоти України.

Він прогнозує, що повного і легального закінчення цього конфлікту не буде, як, наприклад, не вичерпаний конфлікт між Північною і Південною Кореями або між північною і південною частинами Кіпру.

Орєшкін пропонує Україні ментально змиритися з втратою частини своєї території і рухатися далі в напрямку побудови нормальної європейської країни, а мінські домовленості, на його думку, з часом зійдуть нанівець.

"Мені здається, що як завжди в подібних випадках, мирний процес вичерпується через те, що ні в однієї, ні в іншої сторони немає ні сил, ні бажання щось робити. Так само, як поступово звівся нанівець женевський процес по Південній Осетії і Абхазії: про нього ніхто не згадує, він закінчився нічим.

Ось так приблизно і мінський процес не закінчиться нічим. тому що ні Україна, ні Росія ніколи не домовляться на словах. А на ділі ні в однієї, ні в іншої сторони немає достатньої кількості ресурсів, щоб намагатися продовжувати війну або щось подібне", - прогнозує російський політолог.

Своїх "кадрів" бракує? Росіяни вербують білоруську молодь до збирання БПЛА, - ЦНС

вівторок, 30 квітень 2024, 6:30

Російські окупанти продовжують використовувати Білорусь для ведення війни проти України. Зокрема, тепер білорусів намагаються залучити до збирання безпілотних літальних апаратів. Такі спроби загарбників було помічено в Білоруському національному техніч...

"Тактика повітряних боїв часів Першої світової": У Forbes оцінили стрілянину з Як-52 по російських дронах в Одесі

вівторок, 30 квітень 2024, 2:35

Легкомоторні літаки зі стрілками є "очевидним вибором" для боротьби з повільними безпілотниками в умовах, коли потрібно заощаджувати гроші й ракети. Проте ефективність залежатиме від майстерності екіпажу, пише 28 квітня Forbes, передають Патріоти Украї...