Місцеві вибори: На Черкащині "тітушки" демонстративно вкинули пачки бюлетенів до скриньок

В місті Шполі, де проходять перші вибори до об'єднаної територіальної громади, зафіксовано серйозні порушення, що може свідчити про зрив голосування.

В Шполі зафіксовано факти масового вкидання бюлетенів. Фото: 112 Украина.

Невідомі намагалися зірвати вибори в Шполянській об'єднаній територіальній громаді (ОТГ) в Черкаській області. Про це повідомили в Комітеті виборців України (КВУ), передають Патріоти України.

В приміщення дільниці №710825 (місто Шпола) увірвалися 15-20 невідомих чоловіків спортивної зовнішності, які демонстративно кинули до виборчих скриньок кілька пачок бюлетенів.

На місце події прибули представники правоохоронних органів.

На думку спостерігачів, такі показові вкидання бюлетенів свідчать про спроби зриву голосування на окремих ділянках.

Також КВУ повідомляє, що на дільниці №710826 (місто Шпола) спостерігачі зафіксували два випадки, коли виборцям видавалися бюлетені з поставленим позначкою навпроти прізвища одного з кандидатів. Були складені відповідні акти про порушення виборчого законодавства.

Члени комісії у присутності спостерігачів оглянули бланки виборчих бюлетенів. На інших бюлетенях позначок не було.

КВУ відзначає, що це серйозне порушення, яке може впливати на результати волевиявлення. Якщо виборець проголосує за іншого кандидата, дільнична виборча комісія може визнати бюлетень недійсним через наявність двох позначок.

Нагадаємо, 30 квітня проходять перші вибори місцевих голів і депутатів в 40 об'єднаних територіальних громадах.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...