Міжнародний скандал набирає обертів: Третя країна розриває дипвідносини з Іраном

Іран впав у немилість серед одновірців.

Протести в Ірані. Фото: AFP

Слідом за Саудівською Аравією та Бахрейном дипломатичні відносини з Іраном вирішив розірвати Судан. Про це заявили в МЗС Судану, повідомляють Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

"На тлі грубого нападу на посольство Саудівської Аравії в Тегерані і консульство в Мешхеді ... уряд Судану солідарно з братнім королівством Саудівська Аравія ... і оголошує про негайний розрив дипломатичних відносин з Ісламською республікою Іран", - йдеться в ком'юніке МЗС.

Офіційне агентство Судану SPA повідомило про те, що гoлoва адміністрації президента країни Тах Усман аль-Хусейн в телефонному режимі повідомив заступника наслідного принца і міністра оборони Саудівської Аравії Мухаммеда бен Салмана про рішення республіки.

"У ході розмови генерал-лейтенант Тах повідомив, що Судан вирішив вислати посла Ірану з країни з усіма іншими співробітниками дипмісії і відкликати свого посла в Ірані", - йдеться в повідомленні МЗС Судану.

Окрім іншого, Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) оголосили про зниження дипломатичних відносин з Іраном до рівня тимчасових повірених у справах. Про це повідомило національне агентство WAM з посиланням на заяву МЗС ОАЕ. В даний момент посол ОАЕ в Ірані відкликаний, а число співробітників дипмісії різко скоротилося.

"Цей винятковий крок пов'язаний з триваючим втручанням Ірану у внутрішні справи арабських країн Перської затоки, яке останнім часом досягло небачених раніше рівнів", - йдеться в заяві.

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...