"Моя страшная ошибка": Мікола Азіров залився крокодилячими слізьми

Екс-прем'єр вважає, що найбільший його гріх - паплюження української мови "азірівкою".

Микола Азаров. Фото: UaReview.

Екс-прем'єр Микола Азаров вважає великою помилкою свої спроби перейти на українську мову. "Напевно, моя найстрашніша помилка, що я, зачитуючи тексти своїх виступів, давав приводи непорядним людям знущатися над собою. Не треба було цього робити". Так написав Азаров на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

За його словами, багато років усі нападки на нього завжди зводилися до того, що він не знав державної мови.

"Жодному з моїх "критиків" і в голову не приходило, як я міг, "не знаючи мови", кожного дня прочитувати сотні документів, деякі розміром із книгу державною мовою, як я міг готувати "Розпорядження", "Постанови", проекти законів, доповідні записки, а це ж тисячі і тисячі сторінок документів", - виправдався екс-прем'єр.

При цьому він визнав, що робив "досить рідкісні помилки, плутаючи тверді і м'які, "і" та "и" букви".

"Я дуже мало знав в Україні людей, зокрема президентів, прем'єрів, депутатів, міністрів, які б говорили правильною українською мовою, можливо за винятком Марчука Є.К., і то, напевно, з тієї простої причини, що він за першою своєю професією був учителем української мови", - зазначив він.

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...