"Моська и слон": Обама порадив Росії знати своє місце

Американський президент заявив, що епоха імперій залишилась в далекому минулому. Проте, РФ, імовірно, не може з цим змиритись і намагається відновити колишню велич за допомогою сили.

Барак Обама. Фото:ru.publika.md

Президент Сполучених штатів Америки Барак Обама розповів Російській Федерації, до чого приведе збереження її нинішньої зовнішньої політики у середньостроковій перспективі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Лента.ру.

Під час виступу на сесії Генеральної асамблеї Організації об’єднаних націй, яке відбулось двадцятого вересня 2016 року, американський президент заявив, що епоха імперій залишилась в далекому минулому. Проте, Російська Федерація, імовірно, не може з цим змиритись і намагається відновити колишню велич за допомогою сили.

Напевно, втручання у справи сусідів підвищує авторитет російської влади всередині держави, розпалюючи полум’я націоналізму. Але навіть у середньостроковій перспективі це призведе лише до ослаблення її кордонів та руйнування системи безпеки - спрогнозував господар Білого Дому.

Російські ЗМІ вже засудили заяву Барака Обами, назвавши їх необґрунтованими, адже свою участь в конфлікті на Донбасі та розпалюванні національної ворожнечі в країнах, що її оточують, Росія традиційно заперечує.

Тим не менш, з огляду на падіння авторитету Російської Федерації на міжнародній арені та зубожіння її населення внаслідок тривалої економічної рецесії, варто було б прислухатись до порад американського президента.

Держсекретар США зробив заяву про "нові кроки на підтримку України"

вівторок, 14 травень 2024, 20:51

На Вашингтонському саміті НАТО будуть зроблені «нові кроки на підтримку України». Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час виступу в Київському політехнічному інституті, передають Патріоти України. «Ми хочемо, щоб Україна була в силь...

Найближчими днями: Макрон оголосив передачу Україні додаткового озброєння

вівторок, 14 травень 2024, 20:43

Президент Франції Емманюель Макрон сьогодні, 14 травня, під час розмови з українським лідером Володимиром Зеленським анонсував поставки додаткового озброєння ЗСУ. Про це йдеться у повідомленні Єлисейського палацу за підсумками телефонної розмови презид...