Москва йде на загострення: Росія не буде повертати Україні контроль над кордоном на окупованому Донбасі, - МЗС РФ

Росія і далі трактує Мінські домовленості так, як вигідно Кремлеві.

Москва не має наміру повертати Україні контроль над ділянкою поки що контрольованого терористами кордону. Ілюстрація:firtka.if.ua

Росія не має наміру повертати Україні контроль над кордоном на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Про це в інтерв'ю журналу Профіль сказав статс-секретар-заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін, передають Патріоти України.

Зокрема, відповідаючи на питання, чи відповідає дійсності інформація, що Росія нібито готова повернути Україні контроль за прилеглою до російської території ділянкою кордону на Донбасі, але за умови, що прикордонники набиратимуться з місцевого населення, Карасін сказав: "Ця інформація дійсності не відповідає".

За його словами, в Мінських домовленостях "чітко зафіксовано", що "відновлення українського контролю над відповідною ділянкою українсько-російського кордону може статися тільки після завершення всеосяжного врегулювання кризи".

При цьому, заявив Карасін, відновлення контролю України "обумовлено необхідністю узгодження деталей з представниками Донецька і Луганська в рамках Контактної групи всіх заходів, передбачених Законом "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей".

"Твердо стояли і будемо стояти на необхідності неухильного виконання цієї вимоги і затвердженої в Мінську послідовності", - підкреслив Карасін.

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...