Москва розчарована: У Нідерландах провалили скасування ратифікації Угоди ЄС-Україна

Депутат від соцпартії Гаррі ван Боммель, який є одним з головних супротивників асоціації в її нинішньому вигляді та ініціатором пропозиції, зазначив, що "волевиявлення народу відійшло на другий план".

Ілюстрація:novagromada.com.ua

Парламент Нідерландів відхилив пропозицію щодо скасування ратифікації угоди про асоціацію між ЄС і Україною, яке ініціювала Соціалістична партія. Відповідне рішення прийнято 19 квітня під час голосування в головному законодавчому органі країни, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТАСС.

Пропозиція не змогло набрати більшості навіть незважаючи на те, що на прохання Соціалістичної партії голосування проходило не за партійним принципом як зазвичай, а поіменно - тобто помічник спікера парламенту назвав кожного депутата на прізвище, а той повинен був сказати "за" або "проти" .

Депутат від соцпартії Гаррі ван Боммель, який є одним з головних супротивників асоціації в її нинішньому вигляді та ініціатором пропозиції, зазначив, що "вкрай розчарований результатом голосування". "Волевиявлення народу відійшло на другий план", - констатував він.

Нагадаємо, в Нідерландах 6 квітня пройшов референдум щодо Угоди про асоціацію з ЄС. Попередні результати голосування виявилися провальними для України. Гаррі ван Боммель заявив, що уряд країни має скасувати ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте після референдуму заявив, що влада країни ретельно перегляне Угоду про асоціацію з Україною, щоб "задовольнити всі сторони". Потім Рютте розповів, коли уряд Нідерландів дасть остаточну відповідь щодо Угоди ЄС-Україна.

Соціалістична партія Нідерландів в свою чергу ініціювала рішення парламенту Нідерландів проголосувати 19 квітня щодо питання про скасування ратифікації Угоди ЄС-Україна.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...