Москва у шоці: Держдеп США назвав Україну членом НАТО

Фактично це означає, що Альянс продовжить підтримку офіційного Києва у протистоянні Москві.

Україна - НАТО. Фото: ЖЖ

Представник Держдепартаменту США Джошуа Бейкер заявив, що доля України дуже турбує країни НАТО, так як Україна є членом цього військово-політичного блоку. Про це Бейкер сказав в інтерв'ю російському TVNET, повідомляють Патріоти України.

За словами представника Держдепу, саме через це хвилювання Північноатлантичний альянс вдається до таких масштабних заходів зі збільшення обороноздатності Балтії.

Бейкер підкреслив, що нинішнє збільшення військового контингенту НАТО в країнах Балтії і паралельне збільшення російських військових підрозділів на західному кордоні РФ — не є гонкою озброєнь.

"Для початку згадаємо, де ми були два роки тому, до кризи. Тоді було партнерство між НАТО і РФ. Я не згоден, що зараз йде гонка озброєнь на кордоні з Росією. Однак те, що робить зараз НАТО - це відповідні заходи на російську агресію в Україні. Тому що ці заходи розумні, про них просили центральні і східні європейські партнери альянсу", - говорить представник Держдепу.

"Ніхто конфлікту не хоче, але все-таки конфлікт в Україні є. Україна є партнером,.. навіть не партнером, а саме членом НАТО. Все-таки ми не хочемо, щоб цей конфлікт розширювався до Прибалтики чи Польщі. І тому ми реалізуємо стратегію, яка базується на п'яти пунктах: присутність тут більшого числа американських військ, навчання і тренування з нашими партнерами, постачання військової техніки та обладнання, нарощування потенціалу наших союзників і партнерів, а також приділення більшої уваги Америки східній частині Європи", - пояснив Бейкер.

Окуповані території мали залишитися за Росією: Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку слуги Зеленського та представники Путіна узгодили 15 квітня 2022 року

субота, 27 квітень 2024, 7:38

Через кілька тижнів після російського вторгнення в Україну могла бути укладена мирна угода, стверджує німецьке видання Die Welt з посиланням на документ, який є у їхньому розпорядженні. Умови припинення війни були прописані у проєкті договору на 17 сто...

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...