Москва в шоці: Російські льотчики почали відмовлятися бомбити Сирію

Однак дані про це ретельно приховуються.

Ілюстрація: ЖЖ

Двоє пілотів ВПС Росії, які служили у в / ч 23243 (5-а авіагрупа 7000-ї авіабази), що базується на військовому аеродромі Халіна під Курськом, відмовилися вилітати в Сирію для бомбардувань мирного населення. Про це в соціальній мережі "ВКонтакті" повідомив місцевий житель Євген Сергєєв, який раніше, судячи з численних фотоальбомам на його сторінці, воював проти України у складі терористичного формування "ЛНР" і добре знайомий з місцевими військовими, передають Патріоти України.

За словами колишнього російського терориста, відмова пілотів виконувати незаконні накази і вбивати мирне населення Сирії в районах, підконтрольних опозиції, викликала на авіабазі великий скандал. Обидва бунтівних військових льотчики були достроково звільнені з російської армії.

«У нас тут в Курську скандал, - пише Євген Сергєєв. - Два льотчика з авіабази в Халіна відмовилися відправлятися до Сирії. Льотчики з ганьбою виставлені з армії. І слава Богу, що вони проявили своє боягузтво тут і на землі. Війна - це дуже специфічне блюдо. Не всім до смаку. Раніше такі відмовники стріляли собі в руку через стовбур дерева, щоб уникнути слідів порохового опіку і, як наслідок, трибуналу за самостріл. Тепер часи простіші. Написав заяву - і вільний".

Прізвища льотчиків, які відмовилися виконувати злочинні накази путінського режиму, військові в Курську ретельно приховують. Однак відомо, що контракт з обома офіцерами ВПС дійсно був розірваний достроково з відповідним записом про неприпустиме порушення статуту.

Нагадаємо, російські льотчики в Сирії аж ніяк не займаються бомбардуваннями позицій ісламських терористів, як це гучно повідомляється в прокремлівських ЗМІ. ВПС РФ системно знищують мирне населення в провінціях, підконтрольних опозиції і АФН (Вільна сирійська армія), яка бореться проти диктаторського режиму Башара Асада та ісламських терористів одночасно. Зокрема, нещодавно російські пілоти розбомбили чотири цивільні госпіталі.

Нещодавно один з російських бомбардувальників Су-24, що займався геноцидом мирного населення в прикордонних регіонах Сирії порушив повітряний простір сусідньої Туреччини. Унаслідок він був знищений винищувачем F-16 турецьких ВПС.

"Виступаю за відкриття цієї дискусії": Макрон запропонував ідею використання французьких ядерних боєголовок для захисту ЄС від Росії

неділя, 28 квітень 2024, 16:53

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що готовий обговорити використання французьких ядерних боєголовок для захисту Європи від загроз з боку Росії. Про це повідомляє Politico, передають Патріоти України. "Я виступаю за відкриття цієї дискусії, яка...

"Ворог має тактичні успіхи": Сирський підтвердив втрату трьох сіл поблизу Авдіївки

неділя, 28 квітень 2024, 16:29

Головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський визнав, що ситуація на фронті загострилась. Детальніше про події на передовій він розповів у своєму Telegram, передають Патріоти України. За словами головкома, намагаючись захопити стратегічну ініціативу...