Москва з горя заливається "Бояришником": "Братушки" урочисто передали документи на вступ до НАТО

Голова уряду Чорногорії назвав вступ своєї країни до Альянсу історичною подією.

Чорногорія передала документи на вступ до  НАТО. Ілюстрація:UkrMedia

Міністр закордонних справ Чорногорії Срджан Дарманович подав документи про вступ до НАТО. Урочиста церемонія передачі відбулася 5 червня у Вашингтоні, повідомляють Патріоти України з посиланням на Deutsche Welle.

У церемонії також взяли участь генеральний секретар Альянсу Йєнс Столтенберг та прем'єр-міністр Чорногорії Душко Маркович.

Столтенберг заявив, що приєднання до НАТО - "добре для самої Чорногорії". "Це також добре для стабільності Західних Балкан. Так само добре це стане й для міжнародного миру та безпеки", - сказав генсек Альянсу.

У свою чергу голова чорногорського уряду назвав вступ своєї країни до Альянсу "історичною подією".

Чорногорці не приховують, що досвід України став для них вирішальним. Якщо до весни 2014 року щодо питання НАТО країна вагалася, то з початком війни на Донбасі балканці збагнули, із ким мають справу, і поквапилися геть від Росії під надійну НАТОвську парасольку.

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...

Депутат-праворадикал у Німеччині виявився власником бізнесу у Білорусі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:15

Депутату від ультраправої політичної партії "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) загрожує великий штраф за приховування інформації про бізнес, що належить йому в Білорусі. Про це пише BILD, передають Патріоти України. "Депутат земельного парламенту Саксо...