​Москва загострює ситуацію: Найманця Путіна встановили рекорд липня за кількістю обстрілів на Донбасі – штаб АТО

Ворогом задіяні великокаліберна артилерія та міномети, самоходки, бронітехніка
Речник АТО Олег Сушинський

Патріоти України пропонують зведення прес-центру штабу АТО станом на 06:00 11 липня 2016 року:

За минулу добу ворог значно активізувався по всій лінії розмежування. Російські окупаційні війська 94 рази відкривали вогонь по позиціях підрозділів Сил АТО.

Найбільше, 48 обстрілів, зафіксовано на Донецькому напрямку. Із забороненої Мінськими угодами 152 мм артилерії противник бив по наших укріпленнях у Новгородському, а з 122 мм самохідних установок – у Миколаївці Другій. 120 мм міномети окупантів накривали позиції наших бійців у Майорську, Пісках, Авдіївці, Новгородському і Троїцькому.

На Маріупольському напрямку ворог 29 разів порушував режим припинення вогню. Зокрема, зі 120 мм мінометів обстріляв українські опорні пункти в Талаківці, Водяному, Новогригорівці та Мар’їнці. Міномети калібру 82 мм противник застосував поблизу Широкиного, Красногорівки, Гнутового та Мар’їнки. Також, на Донеччині російські окупанти вели вогонь з гранатометів, бронетехніки, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На Луганщині ворог 17 разів вів як хаотичний так і прицільний вогонь з різних видів зброї. 16 снарядів із забороненої 122 мм артилерії противник випустив по наших позиціях у Новоолександрівці та 14 у Новозванівці.

Українське небо закриватимуть комплексно? Обіцяні союзниками системи Patriot прибудуть одночасно з винищувачами F-16

субота, 4 травень 2024, 9:14

Німеччина зможе передати Україні зенітний ракетний комплекс Patriot не раніше кінця червня. Це постачання може збігтися за часом із передачею ЗСУ винищувачів F-16 від партнерів. Також близько 70 українських військових вже після Великодня розпочнуть шес...

"Той, хто каже, що війна має бути заморожена, ніколи не дивився на карту": Генерал Годжес вказав на головну проблему

субота, 4 травень 2024, 8:58

Україна не повинна погоджуватись на заморожування війни, оскільки для країни-агресора Росії це буде лише додатковим часом на підготовку наступного кроку. Москва вже неодноразово показувала, що не збирається дотримуватись жодних укладених угод. Таку дум...