Москва ж сльозам не вірить: російські олігархи за два тижні втратили понад $11 млрд

До величезних втрат російських мільярдерів призвело різке падіння цін на нафту і колапс курсу рубля.

Роман Абрамович. www.uznayvse.ru

13 найбагатших людей Росії щодня втрачають десятки мільйонів доларів з початку 2016 року. За два тижні статки російських олігархів зменшилася на 11 млрд доларів. Про це повідомляє телеканал Дождь з посиланням на британську газету "Daily Telegraph", інформують Патріоти України.

До величезних втрат російських мільярдерів привело різке падіння ціни на нафту і колапс курсу рубля.

Зокрема, Роман Абрамович, який заробив мільярди на продажі "Сибнефти", втратив близько 820 млн доларів з початку року, Алішер Усманов - близько 910 млн, Володимир Потанін - 1,3 млрд, а вартість активів Леоніда Міхельсона впала на півтора мільярда. Британці грунтуються на даних індексу мільярдерів Bloomberg.

При цьому, російські мільярдери, названі в статті як "люди, які виникли з нізвідки і придбали неймовірні багатства", не залишаться без грошей. Але жорстке падіння ринків і цін на нафту призвело до закінчення епохи їх зростаючого впливу.

Журналісти відзначають, що, враховуючи всі невизначеності на російському політичному горизонті і непрозору мережу взаємин навколо президента Путіна, багато з олігархів вирішили вивезти свої гроші з Росії. Це призвело до різкого зростання цін на багато видів активів по всьому світу - дорогих яхт, вілл, творів мистецтва.

Створюється ситуація, при якій статки цих людей величезні на папері, але активи не приносять доходів, хіба що тоді, коли здаються в оренду, а такі речі, як яхти, приватні літаки, вертольоти і футбольні клуби обходяться в мільйони доларів на рік.

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...

Оце так: У США визнали, що новітні ракети, які отримала Україна, не виправдали себе

субота, 27 квітень 2024, 10:52

У Сполучених Штатах Америки визнали, що новітні ракети, які вони передали Україні, не виправдали себе в умовах нашої війни. Ймовірно, йдеться про малогабаритні високоточні боєприпаси GLSDB, передають Патріоти України. . Про це під час безпекового фору...