Москві й не снилось: У Британії змоделювали ядерну війну з Росією (відео)

Головне питання, яке постає перед героями фільму - реалізація п'ятої статті Договору НАТО, відповідно до якої напад на одного члена альянсу розглядається як напад на всю організацію.

Скрін відеоУ Великобританії другий канал телебачення ВВС показав фільм "Третя світова війна: в командному пункті", в якому був розіграний гіпотетичний сценарій ядерної війни з Росією. Про це повідомляє Російська служба ВВС, зазначають Патріоти України.

Зйомки фільму велися протягом декількох годин в одному приміщенні, де засідав "комітет з оборони". Актори грають ролі російськомовних жителів Латвії.

"В ході фільму, скандуючи "Росія! Росія!", натовп переходить до зміни прапорів над будівлею мерії Даугавпілса та взяття контролю не тільки над цим містом, а й над іншими населеними пунктами сходу країни, а також ділянки кордону з Росією.

Звучать заклики до якогось Латгало-Російського союзу і проведення референдуму щодо визнання "Латгальської Народної Республіки", - описує видання сюжет фільму.

З таким поворотом подій і повинні спочатку мати справу учасники військової гри. За столом головує екс-посол Британії в США Крістофер Мейєр, його завдання - формулювати питання, які періодично виносяться на голосування.

Головне питання, яке постає перед героями фільму з самого початку дискусій - це реалізація п'ятої статті Договору НАТО, відповідно до якої напад на одного члена альянсу розглядається як напад на всю організацію.

Представник підрозділу новин ВВС Джессіка Кулшоуо, коментуючи вихід фільму, заявила агентству РИА Новости, що "після кризи в Україні, приєднання Криму і операції ВКС РФ в Сирії зовнішня політика Росії є предметом широких громадських дискусій по всьому світу".

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...