Найпекельніші змагання Європи: Українські десантники вибороли срібло міжнародних навчань у Великобританії (фото)

Українці випередили 13 команд, згодом 8 з яких зійшли з дистанції.

Фото:прес-служба Міноборони  України

Українські десантники вибороли срібло на змаганнях Cambrian Patrol ("Кембрійський патруль") у Великобританії. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України, зазначають Патріоти України.

Срібна нагорода українців"У Великій Британії, неподалік містечка Брекон, на узвишші масиву "Чорних гір" завершилися щорічні міжнародні навчання Cambrian Patrol. Упродовж одного тижня 127 команд із 27 країн демонстрували свою майстерність у проходженні 80-кілометрового маршу та у виконанні різних бойових завдань", – йдеться у повідомленні.

Українські десантники випередили 13 команд, згодом 8 з яких зійшли з дистанції.

"Дистанція змінилася з 80 до 95 кілометрів, нам заборонили користуватися приладами навігації та до того ж приготували для нас декілька несподіваних сюрпризів," – розповів капітан команди молодший лейтенант Антон.

Які бойові завдання долали українці:

1. На першій точці українські десантники почали надавати першу медичну допомогу. Відбулася імітація авіакатастрофи вертольоту, в якому лежав чоловік з відірваною ногою.

2. Друга точка — розвідка об’єкту, де учасникам потрібно було розвідати лише одну з трьох координат. Українські десантники вирішили розвідати дві точки, щоб перестрахуватися та мати глибше уявлення про супротивника.

Змагання Cambrian Patrol вважаються одними з найскладніших у Європі

3. Точка три та чотири — це водна переправа. Температура води — 3-5 градусів, доповідь умовному командиру про виконання та отримання завдання на наступний день.

4. На точці шість, після 8-10 кілометрів десантники заглибились трохи в ліс. Учасники вийшли на мінне поле, знайшовши на ньому 2 протипіхотні, 1 протитанкову та 2 радіокеровані міни.

5. На восьмій точці українські десантники були відзначені інструкторами Великої Британії, як одна з кращих команд, оскільки розпізнали та виявили 14 з 15 цілей — танків, САУ та броньованих автомобілів.

6. На точці дев’ять українська команда знову була відзначена як одна з найкращих за блискавичне відпрацювання захоплення у полон двох умовних ворогів, одним з яких була військовослужбовець-жінка.

7. На одинадцятій точці (українські десантники жартома назвали її "останнім колом пекла") зайшли в тепле приміщення. Там перебували двоє військових, один з яких — командир батальйону, за умовами конкурсу, привітав українців із чудовими показниками у навчаннях та подякував за участь.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...