"Ми домовились вже з Надією Вікторівною": Терористи "ЛНР" згодні вести переговори щодо обміну полоненими

Ватажок терористів Ігор Плотницький заявив, що буде вести переговори щодо обміну полоненими з Надією Савченко, бо в української влади відсутні "ініціативи".

Н.Савченко. Фото: Гордон.

У разі "відсутності ініціатив" з боку України щодо обміну полоненими терористи "ЛНР" готові обговорювати це питання з депутатом Верховної Ради України Надією Савченко. Про це заявив ватажок бойовиків "ЛНР" Ігор Плотницький, передають Патріоти України з посиланням на "РИА Новости".

"Я вже вам казав, ми йдемо згідно з графіком переговорів (щодо обміну полоненими - Ред.). Іноді я і Олександр Володимирович (Захарченко - Ред.) І Надія Вікторівна (Савченко - Ред.) випереджаємо цей графік ... Говорили про те , що якщо буде необхідність, ми будемо зустрічатися і в Луганську, і в Донецьку", - заявив він.

За його словами, дата наступної зустрічі з Савченко з цього питання на даний момент не визначена.

"Але якщо виникне необхідність, ми в будь-який момент зможемо швидко організувати і зустріч, і якийсь додатковий обмін полоненими, якщо знову Київ не зможе їх вирішувати (питання обміну військовополоненими - Ред.) згідно з планом Мінських домовленостей", - запевнив він.

Як повідомляли Патріоти України, 10 січня Савченко опублікувала списки українців, які перебувають в полоні на окупованих територіях Донбасу, а також в Росії та анексованому Криму. Пізніше в "ЛДНР" заявили, що відмовляються обмінювати полонених згідно з пропозицією нардепа.

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...