«Ми сказали росіянам, що Китай – глобальна економічна, а не геополітична держава": КНР не дуже хоче брати участь у військових злочинах Кремля

Очевидно, що у Росії і Китаю склалися «унікальні відносини довіри і взаємної підтримки, які продиктовані не так взаємною симпатією, як величчю США».

Путін і Сі Цзіньпінь. Фото: PolitRussia.com.

Росія і Китай зближуються у військовій сфері, проводячи перші спільні військово-морські навчання в Південно-Китайському морі, і знаходять точки перетину на дипломатичному полі, виступаючи єдиним фронтом проти планів США з розміщення американської системи протиракетної оборони в Південній Кореї. Про це днями написав Bloomberg, передають Патріоти України.

Зустріч на полях саміту БРІКС стала для Путіна і Сі Цзіньпіна четвертою за останній рік та дванадцятою з моменту вступу голови КНР на посаду. Очевидно, що у Росії і Китаю склалися «унікальні відносини довіри і взаємної підтримки, які продиктовані не так взаємною симпатією, як величчю США». Крім політичного співробітництва, Росія стала найбільшим постачальником нафти для КНР, також зафіксовано зростання обсягу двосторонньої торгівлі на 3,6 відсотка в порівнянні з відповідним періодом минулого року. Але поки залишається неясним, чи готовий Пекін підтримувати Москву в конфліктах, де інтереси Китаю не настільки великі – наприклад, в Сирії і на Україні. Що стосується сирійської кризи, то тут китайська сторона поки дотримується збалансованого підходу, а в Україну взагалі не збирається втручатися.

«Ми сказали росіянам, що Китай – поки лише глобальна економічна, а не геополітична держава. Ми вибірково займаємося проблемами зарубіжних гарячих точок», - розповів старший науковий співробітник Інституту російських, східноєвропейських та центральноазійських досліджень при Китайській академії суспільних наук Чжен Юй.

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...