"Мир через зміцнення": Американський адмірал рекомендує взяти на озброєння стратегію Р. Рейгана

Екс-командувач силами альянсу в Європі адмірал Джеймс Ставрідіс висловив переконання в тому, що за виводом американських військ зі Східної Європи відбудеться вихід США з НАТО.

"Мир через зміцнення" - стратегія американського президента Рональда Рейгана. Фото: ru.baltic-review.com.

"НАТО слід направити ще більше військ на кордон з Росією", заявив в ефірі FoxNews екс-командувач силами альянсу в Європі адмірал Джеймс Ставрідіс, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За його словами, Москва розраховує, що посилення російських військ на західних рубежах змусить НАТО відступити. Але для альянсу це найгірший варіант, підкреслив Ставрідіс. «Ми повинні продемонструвати Росії, що не дозволимо їй вирішувати, перебувати чи ні американським військам в таких країнах, як Польща, Румунія, Естонія, Латвія, Литва», - сказав він.

Ставрідіс висловив переконання в тому, що за виводом американських військ зі Східної Європи выдбудеться вихід США з НАТО. «Тому нам слід <...> розміщувати там наші війська. Для Росії розміщення додаткових сил невигідно в довгостроковій перспективі, оскільки її економіка не надто сильна. <...> Це та ж стратегія, яка призвела до падіння Берлінської стіни», - заявив адмірал.

Як зауважив журналіст FoxNews, цю стратегію використав президент США Рональд Рейган. Його політика «світ через зміцнення» супроводжувалася збільшенням на 40% асигнувань на потреби оборони з 1981 по 1985 роки.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...