На дні народження фігуранта "чорної каси" ПР гуляв глава АП Борис Ложкін (фото, відео)

Ім`я Євгена Геллєра знайоме українцям ще з часів Януковича – цей впливовий соратник Ріната Ахметова тоді очолював бюджетний комітет у парламенті. Вважалося, що Геллєр контролював ще одну касу – партійну, принаймні на парламентських виборах у 2012 році.

Глава АП Борис Ложкін. Фото: ipress.uaГлава Адміністрації президента України Борис Ложкін був присутній на дні народження екс-регіонала - нинішнього нардепа від "Відродження" та фігуранта так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів Євгена Геллєра. Свідками свята з великою кількістю VIP-гостей стали журналісти програми "Схеми", повідомляють Патріоти України.

Святкування дня народження депутата Геллєра відбулося 12 травня в столичному ресторані "Липський особняк". Крім глави Адміністрації президента, на свято до екс-глави бюджетного комітету Верховної Ради при Януковичі відвідав олігарх Ігор Коломойський, співвласник групи "Приват" Геннадій Боголюбов, спонсор "Опозиційного блоку" депутат Вадим Новинський, парламентарії від БПП Артур Палатний, Валерій Іщенко, депутати з "Відродження" Віталій Хомутинник, Олег Кулініч, Антон Кіссе та Олександр Біловол, Ігор Шкіря, Валерій Писаренко, Валентин Нечипоренко, Антон Яценко, Дмитро Святаш, Андрій Шипко, представники "Опозиційного блоку" Андрій Кисельов і Михайло Папієв, екс-голова Одеської ОДА Ігор Палиця і екс-депутат від Партії регіонів Володимир Продивус.

Геллєр під час президентства Віктора Януковича був впливовим членом Партії регіонів і очолював один з ключових парламентських комітетів - з питань бюджету. Зараз Євген Геллєр - депутат від групи "Відродження". Згідно з опублікованими документами "чорної бухгалтерії" Партії регіонів, в 2012 році Геллєр отримав $ 400 на переліт, $ 160 тисяч з позначкою "депутати в коаліцію", $ 395 тисяч з позначкою "Наша Україна", $ 500 тисяч з позначкою "ЦВК", $ 4,9 тисячі з позначкою "аванс п/о", майже мільйон доларів з нерозбірливим призначенням, ще два авансу п/о і два повернення, $ 70 тисяч з позначкою "Заневський А.П." (саме таке прізвище мав начальник охорони Януковича). Найбільша сума - $ 1,42 млн з позначкою "Апостол (Коаліція)".

Як відомо, "чорну бухгалтерію" оприлюднили 31 травня, в ній містяться записи про тіньових готівковиї витратах Партії регіонів. Так, у другому півріччі 2012 року через "чорну бухгалтерію" було витрачено $ 66 млн.

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...

Захарова пожалілася на "ворожі дії" країн Балтії та пригрозила "асиметричними заходами"

неділя, 5 травень 2024, 23:39

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва планує запровадити економічні та транзитні санкції щодо Латвії, Литви та Естонії за «ворожі дії» щодо Росії. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. «На ворожі дії прибалтів ...