На Кропивниччині бунт: Землю АТОшників віддали київській фірмі

Протестуючи проти свавілля чиновників, мешканці Благовіщенського району, серед яких є солдати 3-го батальйону "Фенікс" 79-ї аеромобільної бригади, живим ланцюгом перекрили трасу "Київ-Кропивницький".

На Кропивниччині "земельний бунт". Фото: Обозреватель.

У Кіровоградській області назріває великий бунт жителів місцевих селищ. У п'ятницю, 27 січня, о 14:00 мешканці сіл Благовіщенського (до 2016 року - Ульянівського) району, серед яких також є учасники АТО, живим ланцюгом перекрили трасу "Київ-Кропивницький". Про це "Обозреватель" дізнався із власних джерел, пишуть Патріоти України.

Причина протесту - захоплення землі, яку фермери і учасники бойових дій отримали від держави для ведення сільськогосподарських робіт.

"Серед протестуючих є як учасники бойових дій, так і прості жителі сіл. Кожен з нас, просто під різні форми власності, отримував від держави земельні паї: учасникам АТО їх видали, згідно з чинним законодавством, а фермери просто орендували паї. Днями ми побачили якихось дивних людей на нашій землі - вони представилися співробітниками фірми з Києва, яка отримала в оренду нашу ж землю", - розповів один з учасників мітингу.

За словами солдатів 3-го батальйону "Фенікс" 79-ї аеромобільної бригади, у представників столичної фірми є на руках договори про оренду 146 земельних ділянок, які раніше орендували вони і фермери.

"Зараз частина людей перебуває під сільрадою, а друга - вже перекриває трасу. Чекаємо, коли нам пояснять, як так вийшло, що землю АТОшників орендує якась фірма", - підсумував один з учасників мітингу.

Запорука успіху: Зеленський назвав три пункти, від яких залежить потужність армії

понеділок, 29 квітень 2024, 17:48

Наразі є три головних пункти від яких залежать потужність Сил оборони, перехоплення ініціативи над ворогом, а також розгортання наступальних дій, передають Патріоти України. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна з посиланням на президента Володими...

Потік 500-х окупантів посилюється: У ГУР назвали кількість дезертирів з армії Росії та звідки тікають найчастіше

понеділок, 29 квітень 2024, 17:30

Станом на кінець квітня 2024 року кількість дезертирів з Південного військового округу окупаційної армії РФ досягла 18 тисяч осіб. Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України в понеділок, 29 квітня. . За даними розвідки, лев...