"На Майдані молодь в Україні віддала життя, а тепер ЄС не ратифікує угоду. Оце так!" - Мартін Шульц

​Президент Європарламенту закликав країни Євросоюзу до пошуку виходу з ситуації, яка склалася з ратифікацією Угоди про асоціацію України з ЄС​.

Президент Європарламенту Мартін Шульц нагадав лідерам ЄС, в яких умовах підписувалася Угода про асоціацію з Україною, і закликав їх до пошуку виходу з ситуації, яка склалася з її ратифікацією. Про це він сказав на своїй останній прес-конференції в якості президента Європарламенту на саміті ЄС, передають Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

"Я зробив заклик до глав держав і урядів: вони повинні знайти рішення цієї проблеми, коли 27 країн ратифікували угоду і не вистачає однієї", - сказав він.

Шульц нагадав, що був присутній на саміті, коли Віктор Янукович відмовився підписувати Угоду про асоціацію і потім намагався укласти угоду з Росією. "Потім люди вийшли на вулиці, на Майдан, вони вмирали за Угоду про асоціацію. Потім ми, як ЄС, ратифікували угоду, за яку молоді люди в Україні віддали життя. А тепер ЄС не ратифікує і унеможливлює повний вступ в силу. Ось як!" - заявив він.

"Я повинен підкреслити, що це не розширення ЄС, це асоціація для країни, якій не потрібно нічого, крім зростання і робочих місць, і це угода, яка може привести до зростання і збільшення кількості робочих місць", - підкреслив президент Європарламенту.

Як повідомлялося раніше, сьогодні, 15 грудня, Європарламент прийняв пропозиції щодо механізму тимчасового призупинення дії безвізового режиму Європейського Союзу з третіми країнами. Це рішення ще має бути затверджене Радою ЄС. Прийняті зміни надають гнучкість для швидкої активізації механізму дії безвізового режиму ЄС з третіми країнами.

Для громадян третіх країн знову можуть бути введені візові вимоги в наступних випадках: якщо значно збільшилася кількість громадян, яким відмовлено у в'їзді або які порушують режим перебування на території ЄС; якщо істотно збільшилася кількість необґрунтованих клопотань про надання притулку або в разі відсутності співпраці з питань реадмісії (повернення мігрантів).

Візи також можуть бути відновлені в разі загрози громадському порядку або внутрішньої безпеки країнам ЄС з боку громадян третіх країн. Застосувати механізм тимчасового призупинення можуть як держави-члени, так і Європейська комісія. На Комісію також покладено функції моніторингу ситуації в країнах, які звільняються від віз, і регулярно, як мінімум раз на рік, звітувати перед парламентом і Радою про те, як ці країни виконують умови безвізового режиму і дотримуються права людини.

Питання надання Україні безвізового режиму буде винесено на голосування в Європейському парламенті відразу після завершення міжінституційних переговорів.

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...