На підступах до ДАП українські воїни рвуться вперед "знищувати нечисть", що кожного дня порушує перемир'я (відео)

Бійці кажуть, що хочуть гуртом "наваляти" загарбникам і розійтися у власних справах. На ділянці фронту під Донецьким аеропортом практично не буває тихих днів.

Самі військові, котрі тримають тут лінію оборони, не можуть пригадати, коли востаннє дотримувався режим припинення вогню, повідомляють Патріоти України з посиланням на Олександра Моторного та ТСН. По оборонцях української землі особливо щільно працюють ночами.

Лише вогнева відповідь здатна заспокоїти агресора, зізнаються воїни. Але якщо останнім часом перестрілки велися переважно з кулеметів, гранатометів і автоматів, то зараз спостерігається тенденція до посилення ворогом "аргументів" - аж до використання "Градів".

Тим часом на злітну смугу ДАП, яка фактично позначає лінію розмежування, провокативно викочуються танки бойовиків. Однак військові їх не чіпають. Команду стріляти на знищення бійці отримують лише під час обстрілів, і стосується вона тільки вогневих точок, з яких стріляють по позиціях ЗСУ.

Бійці ж мріють почути нарешті наказ про наступ. Кажуть, почуваються в силі його виконати. Інакшим шляхом, упевнені, війну закінчити неможливо. Бо ворог розуміє тільки силу – в цьому на лінії фронту пересвідчилися вже всі.

Військові батальйону "Карпатська Січ" 93-ї бригади кажуть, що українським воїнам допомагає витримати всі негаразди війни чітке усвідомлення правильності своїх дій – захисту рідної землі від ворожого нападу.

Кажуть, по той бік фронту – відверта "нечисть", яку просто необхідно знищити, аби Україну нарешті лишили у спокої. Бійці не називають себе людьми війни. Але триматимуть зброю у руках, допоки Путін не забере своїх окупантів з української землі.

Про це говорять без жодного надриву чи пафосу, а дуже буденно. Бо так відчувають і живуть на передовій. Як уже повідомлялося, донецький напрямок залишається найжвавішим фронтом протистояння в зоні АТО. Бойовики нещадно гатять по українській території. За деякими даними, є загиблі в Авдіївці.

Запеклі бої на Донбасі: ЗСУ вибивають росіян з Красногорівки

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:50

Російські штурмові групи проникли на територію вогнетривкого заводу у місті Красногорівка Донецької області. Підрозділи ЗСУ вибивають їх звідти. Про це сказав речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Хортиця підполковник Назар Волошин ...

Наздогнала кара: В Україні ліквідували командира групи спецназу ГРУ, якого судили за воєнні злочини в Чечні

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:44

Українські воїни ліквідували окупанта - командира спецназу з Бурятії. У 2007 році він був засуджений за скоєння воєнного злочину в Чечні: розстріл на дорозі шести цивільних, включно з вагітною жінкоюПроте вбивця втік перед оголошенням вироку, тож карма...