На прохання Кремля Швейцарія заморозила активи колишнього банкіра Путіна

Сергій Пугачов колись входив в близьке оточення Путіна, а сьогодні перетворився на його ворога.

В.Путін і С.Пугачов. Москва, 2000 рік.  Архівне фото: radiosvoboda.org.

Влада Швейцарії заморозила активи колишнього російського сенатора і екс-власника Межпромбанка Сергія Пугачова, який раніше входив в оточення президента Росії Володимира Путіна. Про це 26 липня заявив прес-секретар прокуратури Женеви Анрі Делла Каса, повідомляють Патріоти України з посиланням на АР.

За його словами, Швейцарія пішла на цей крок після відповідного прохання з боку Росії надати допомогу в розслідуванні справи, фігурантом якої є Пугачов. При цьому Делла Каса не назвав суму заморожених активів.

В офісі паризького адвоката Пугачова Бенуа ле Бару відмовилися давати будь-які коментарі.

Також зазначається, що за інформацією прокуратури Росія зробила запит в 2013 році, а відповідні документи були передані в 2014 році.

Про Пугачова також відомо, що в 2014 році Інтерпол вніс банкіра, колишнього помічника Путіна, в список осіб, оголошених в міжнародний розшук. Влада РФ розшукує Пугачова за звинуваченням у шахрайстві.

Нагадаємо, в лютому 2016 року британський суд засудив Пугачова до тюремного ув'язнення.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...