На смерть ворога: "Чуркін перейшов "червону лінію" стосовно України", - Єльченко

Чуркін завжди чітко виконував свої обов'язки, але замість простого читання тексту виступу надавав йому "якоїсь іскри". Особливо, якщо це стосувалося України, наголосив постпред України в ООН.

Володимир Єльченко. Фото:https://ru.slovoidilo.ua/

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко вважає, що постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін мав право вибору, як будувати свої виступи про події в Україні на засіданнях ООН. Таку думку він висловив в інтерв'ю Апострофу, зазначають Патріоти України.

На думку Єльченка, Чуркіну нема виправдання, адже замість того, аби покривати військові злочини своєї країни, він міг не погодитись з вказівками керівництва й подати у відставку.

За словами українського дипломата, російський постпред завжди чітко виконував свої обов'язки, але замість простого читання тексту виступу надавав йому "якусь іскру". Особливо, якщо це стосувалося України.

"Ось цього я ніколи не міг зрозуміти, звідки у нього з'явилося таке особисте з величезним знаком мінус ставлення до нашої держави. Я не думаю, що коли-небудь від України він щось мав погане. Ось це вже, мабуть, була та червона лінія, яку він перейшов добровільно, і саме тому його діяльність і отримувала такі оцінки в середині нашої держави", - зазначив Єльченко.

Як відомо, Віталій Чуркін раптово помер 20 лютого 2017 року за день до свого 65-річчя. Його госпіталізували з будівлі постійного представництва Росії при ООН на Манхеттені без свідомості.

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Влада Китаю взяла на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le Fi...