"На сьогоднішній день сил на відкриту агресію у Москви немає", - Роман Безсмертний

Незважаючи на заяву президента РФ про українських диверсантів в Криму, сил Росії вистачить тільки на провокації і теракти в Україні.

Роман Безсмертний. Фото: politkuhnya.info.

Незважаючи на жорсткі заяви президента РФ Володимира Путіна з приводу нібито українських диверсантів в Криму, сил на відкриту агресію у Росії поки немає. Однак Україні потрібно бути готовою до російської агресії, повідомив в інтерв'ю виданню "ГОРДОН" колишній учасник тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний, передають Патріоти України.

Так він відреагував на заяву президента Росії Володимира Путіна про те, що Київ не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору, яку той зробив на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом Вірменії Сержем Саргсяном.

"По-перше, зверніть увагу: інтерв'ю Путіна давалося разом з президентом Вірменії, де ситуація зовсім неприємна. Друге: інтерв'ю давалося після тез, які облетіли світ, що Туреччина з Росією вирішили всі питання. І третій момент: інтерв'ю давалося після замаху на якогось Ігоря Плотницького ", - зазначив Безсмертний.

На його думку, замах на ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького є наслідком внутрішніх розборок між луганськими терористами.

"Тут Україна ні при чому. Правда, на жаль, і Москва ні до чого ... Там ситуація виходить з-під контролю. І саме замах на Плотницького про це ще більше свідчить", - підкреслив політик.

Також, на думку Безсмертного, Путін не домовився із зовнішньополітичних питань з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.

"Це б'є хвостом по ситуації азербайджано-вірменського конфлікту в Нагірному Карабасі і в цілому по ситуації в Вірменії. Ситуація в Вірменії загострюється. І причиною цього загострення є орієнтир Єревана на Москву. Тому меседж цей був посланий, щоб, використовуючи поточну кон'юнктуру, кинути тінь на Київ, використовуючи поточну міжнародну ситуацію і те, що трапилося в Луганську", - пояснив він.

На думку колишнього учасника тристоронньої контактної групи, жорстка заява Путіна пов'язана з наближенням виборів в Росії.

"Їм треба мобілізувати електорат, тому що після звільнення Надії Савченко та кількох останніх обмінів заручників рейтинг Путіна дещо впав. Я не скажу, що покотився вниз, але з'явився неприємний тренд. Природно, йому нічого не загрожує, але я думаю, що вони моментально це прорахували, і їм потрібна воєнізована риторика", - продовжив він.

Безсмертний звернув увагу, що в останні кілька місяців в окупованому Луганську і Донецьку почали зникати російські гроші.

"Це дуже нервує їх, тому що вони втрачають там контроль не тільки над військовою складовою, а й над економічною, і навіть гуманітарною. Ще гірша ситуація в Криму, тому що ставки на створення там військового угруповання, вони тужаться-тужаться, але, на щастя для нас, у них не все виходить", - розповів він.

Політик підкреслив, що у Росії немає сил на відкриту агресію в Україні.

"На сьогоднішній день сил на відкриту агресію у Москви немає. Є можливість здійснювати провокації, певні кинджальні удари, диверсійно-розвідувальні операції, терористичні акти. Але у них немає зараз можливості організувати широкомасштабний наступ, бо вони потрапили в ситуацію, коли, з одного боку, Україна здатна витримати перший удар, а після цього буде найжорстокіша реакція світу", - заявив він.

При цьому Безсмертний додав, що Україні не варто заспокоюватися з цього приводу.

"Ми повинні весь час бути готовими до російської агресії. А те, як вони себе ведуть, - це їхня справа. Нам потрібно вчитися жити в умовах постійної війни", - підсумував він.

Нагадаємо, сьогодні ФСБ РФ заявила про запобігання терактам в Криму, нібито підготовлених українською розвідкою, спробах "українських диверсантів" прорватися до Криму під прикриттям масованого обстрілу з участю бронетехніки Збройних сил України і затримання українського розвідника.

У російському відомстві також заявили про загибель двох російських військовослужбовців. СБУ, Міноборони і Генштаб України відкинули ці звинувачення.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...