Над улюбленцем Яценюка згустилися хмари: з АП повідомили про відставки в уряді

Процес перестановок у Кабміні буде довгим, а кадрові питання можуть отримати "комплексні рішення".

Кабмін Яценюка чекають перестановки. Ілюстрація:www.bbc.com

У "Блоці Петра Порошенка" вважають, що кільком міністрам Кабміну Арсенія Яценюка, зокрема, голові МВС Арсену Авакову і віце-прем'єру, міністру культури В'ячеславу Кириленку, загрожують відставки. Про це Апострофу заявило джерело в БПП, інформують Патріоти України.

"Окремі депутати мають питання до міністра (освіти, - ред.) Квіта", - також зауважив він.

Говорячи про ймовірне призначення віце-прем'єра з євроінтеграції, співрозмовник видання назвав питання створення цієї посади "перезрілим" і спрогнозував об'єднання її з посадою міністра економіки, враховуючи вступ в силу з початком року угоди про зону вільної торгівлі між ЄС та Україною.

Разом з тим, джерело видання, близьке до Яценюка, підтвердилов ймовірність призначення на пост нового віце-прем'єра першого замголови Адміністрації президента Віталія Ковальчука.

"Офіційно Ковальчука хочуть призначити для налагодження комунікації між урядом і президентом. Але ця комунікація і так налагоджена, Яценюк часто спілкується з Порошенком. Швидше за все, Ковальчука хочуть привести до Кабміну, щоб встановити більший контроль над прем'єром, і щоб "винюхував", що так як", - припустив соратник прем'єра.

Інше джерело видання в уряді вважає, що процес перестановок у Кабміні буде довгим, а кадрові питання отримають "комплексні рішення".

"Тут будуть зв'язані не тільки пости віце-прем'єрів і міністрів, а й посади в ЦВК, облдержадміністраціях. І поки домовленостей не видно", - спрогнозував один із міністрів.

"Ми бачимо": Росіяни мають великі запаси радянської військової техніки, - військовий ЗСУ

понеділок, 6 травень 2024, 17:30

Російські окупанти мають великі запаси радянської техніки. Про це в ефірі "Київ24" повідомив військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передають Патріоти України. За його словами, в основному росіяни відправляють ...

"Питання для нас і для них в тому": Від Часового Яру залежить доля битви за Донбас, "заруба" буде страшною, - експерт

понеділок, 6 травень 2024, 16:49

Росіяни розуміють, що від контролю над Часовим Яром залежить питання, хто взагалі виграє велику битву за Донбас. Військовий аналітик, ветеран АТО Євген Дикий в ефірі телемарафону зазначив, що цілі росіян у цій війні проти України незмінні - це повна пе...