Найближчими днями: Клімкін розповів, коли угорський консул із Берегова повернеться на батьківщину

Голова МЗС України наголосив, що "угорська сторона мала б усвідомлювати, що, тишком-нишком роздаючи громадянство етнічним угорцям України, вона тим самим створює для них потенційні проблеми".

Павло Клімкін. Фото:facenews.ua

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що угорський консул із Берегова Закарпатської області повернеться на батьківщину найближчими днями. Про це повідомляють Патріоти України.

"Хоча щодо конкретних дій угорського консула дискутувати потреби немає, тут слід чітко розставити всі крапки над "i". І ми їх розставимо. Найближчими днями консул повернеться на батьківщину", – запевнив Клімкін.

За його словами, дії консула "суперечать Віденській конвенції про консульські зносини, згідно з якою консульська установа виконує функції, які не забороняються законами й правилами держави перебування або проти виконання яких держава перебування не має заперечень".

"І пан консул, і його керівники в Будапешті прекрасно знали, що ми маємо заперечення проти надання нашим громадянам другого громадянства... Те, що у нас не передбачено ні кримінальної, ні адміністративної відповідальності за подвійне громадянство, суті справи не міняє... Порушення залишається порушенням, а недружні дії – недружніми", – продовжив Клімкін.

Він зазначив, що "угорська сторона мала б усвідомлювати, що, тишком-нишком роздаючи громадянство етнічним угорцям України, вона тим самим створює для них потенційні проблеми". "Наявність двох громадянств у державі, яка визнає тільки одне з них, неминуче приводить людину до конфлікту між його правами й обов'язками перед двома різними країнами, змушує приховувати правду і кривити душею. Як бачимо, у всій цій історії сильно кульгає і мораль.

Особливо ж мене вразило те, що консульство в Берегові, надаючи угорське громадянство, вимагало від "новоспечених співвітчизників" приховувати цей факт від Української держави та ще й інструктувало, як маніпулювати паспортами двох країн при перетині кордону. Даруйте, але формування в Україні такого собі "таємного товариства угорських громадян" – це створення якоїсь схибленої паралельної реальності, що не має нічого спільного ні із загальнолюдськими, ні з європейськими цінностями, які в своїй основі є одним і тим же", – додав український міністр.

Він наголосив, що українську позицію докладно виклав міністру закордонних справ Угорщини Петеру Сійярто під час недавньої зустрічі на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку. "На жаль, взаєморозуміння в, здавалося б, самоочевидній справі досягнуто не було", – резюмував Клімкін.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...