​Найгарячіше за минулу добу було у секторы "М", і суботній ранок для маріупольців розпочався під звуки канонади з важкої артилерії

За минулу добу російські окупаційні війська 61 раз відкривали вогонь по підрозділах Сил АТО, в тому числі із забороненої Мінськими угодами зброї. Зокрема, 31 обстріл зафіксовано на Маріупольському, 16 на Донецькому та 14 на Луганському напрямках.

Патріоти України представляють зведення прес-центру штабу АТО станом на 6.00 13 серпня 2016 року:

Найгарячіше було на Маріупольському напрямку. Вогнем з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї російські окупанти вели збройні провокації у Водяному, Гнутовому, Старогнатівці, Широкиному та Новогригорівці. Мінометний вогонь відкривався у Красногорівці та Мар’їнці. По всій ділянці фронту Широкине - Мар’їнка ворог активно застосовував бойові машини піхоти, до того ж на цьому напрямку проявили себе снайпери. В районі Мар’їнки також зафіксовано вогонь зенітних установок.

На Донецькому напрямку з 82 мм мінометів, великокаліберних кулеметів та гранатометів противник відкривав вогонь по захисниках Невельського, Майорську та Авдіївки. У Зайцевому ворог вів гранатометний, а у Новоселівці другій кулеметний вогонь. У Луганському, окрім гранатометів та кулеметів, противник застосував БМП. Бойові машини піхоти також проявили активність у Майорську. В Авдіївці зафіксовано снайперський вогонь.

Поблизу Новоалександрівки, що на Луганщині супротивник, порушуючи Мінські домовленості, застосував важку артилеріюта 120 мм міномети. З великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем вогонь вівся по укріпленнях неподалік Новозванівки, Станиці Луганської та Жовтого. У Лопаскиному та Старому Айдарі ворог стріляв з гранатометів, а у Кримському з кулеметів великого калібру. Під старим Айдаром окупанти застосували БМП.

Продовжується активне ведення ворогом повітряної розвідки, у небі над нашими позиціями зафіксовано 7 БПЛА.

Найсвіжіші повідомлення з Маріуполя свідчать, що й після шостої ранку у суботу 13 серпня безпосередньо під Маріуполем дуже гаряче. Інтенсивна канонада з боку Широкиного тривала близько півгодини, і завершилася приблизно о 7.15. Люди говорять про те, що обстріли були чутні практично у всіх районах міста. По приватному сектору в цей час прокотилася хвиля неспокійного собачого гавкоту, передає i24.com.ua.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...