Нахабна роздача паспортів на Закарпатті: Україна збирається вислати угорського дипломата

Павло Клімкін зазначив, що МЗС відомо про постійні випадки прихованої видачі паспортів.

На Закарпатті видають угорські паспорти. Фото: соцмережі.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін допустив видворення угорського консула у Береговому після появи у мережі відеозапису із роздачею угорських паспортів. Про це він заявив журналістам у середу, повідомляють Патріоти України.

Міністр зазначив, що МЗС відомо про постійні випадки прихованої видачі паспортів. Клімкін планує обговорити це питання під час зустрічі на Генасамблеї ООН в Нью-Йорку з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто.

Дипломат додав, що МЗС зараз перевіряє автентичність відео роздачі паспортів в угорському консульстві в Береговому. "Звичайно, … маємо зробити це як серйозні люди, але виходимо з того, що воно є автентичним", - наголосив Клімкін.

Міністр не виключив, що після перевірки відеозапису угорського консула можуть вислати з України. "Я його (відео – Ред.) покажу Сійярто, скажу, що консулу немає чого робити (на Закарпатті – Ред.), хай видає угорські паспорти угорським громадянам краще у Будапешті", - повідомив міністр і додав, що порядок денний зустрічі з главою МЗС Угорщини "буде досить напружений".

Пізніше Клімкін опублікував відео, у якому запевнив, що на Закарпатті "буде більше України". "Насправді у нас є лише дві опції: одна - це справжня співпраця (з Угорщиною - УП), а інша - це дорога внікуди. Я знаю, що ми маємо робити. Вибір, звичайно, за нашими угорськими колегами. Але одне ми будемо проводити дуже послідовно - там буде більше України, щороку більше України, саме там, і ми цього обов'язково досягнемо", - наголосив міністр.

Джерело: УНІАН

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...