"Накинулась і стала видавлювати око": Аміна Окуєва розповіла нові подробиці замаху на чоловіка

Після того як Адам пересів на заднє сидіння дводверної машини, кілер на передньому пасажирському сидінні відкрив коробку зі словами: "А ось і ваш подарунок!" і почав стріляти.

Аміна Окуєва. Фото: соцмережі.Дружина командира батальйону ім. Джохара Дудаєва Адама Осмаєва Аміна Окуєва розповіла нові подробиці замаху на чоловіка, який відбувся 1 червня. Деталі вона повідомила в інтерв'ю чеченському виданню "Нохчійчо", передають Патріоти України.

"Людина, яка представилася французьким журналістом і який активно виходив із нами на зв'язок протягом попередніх 10 днів, призначив чергову зустріч. Нібито для підписання контракту на цикл передач про нас у Франції, яка повинна була відбутися у французькому консульстві. Він також сказав, що хоче "вручити нам подарунок від редакції своєї газети" і показав коробку, в якій нібито знаходився цей подарунок", - сказала Окуєва.

"Потім він сказав, що хоче відобразити момент отримання подарунка на відео для чого попросив Адама пересісти з переднього сидіння водія на заднє сидіння поруч зі мною. Звичайно, з нашого боку це була величезна і непрощенна помилка. Але ця людина, абсолютно очевидно, була дуже добре підготовлена в психологічному плані. Як би там не було, на все, що здійснюється, Воля Аллаха. Наші помилки також були передбачені. Завдяки цьому збігу обставин кілер і був затриманий на місці злочину", - додала дружина Осмаєва.

Після того як Адам пересів на заднє сидіння дводверної машини, кілер на передньому пасажирському сидінні відкрив коробку зі словами: "А ось і ваш подарунок!" і почав стріляти.

"Одразу ж відкрив стрілянину по Адаму, який сидів навскоси від нього, на задньому сидінні зліва. Адам схопився за стовбур, намагаючись відвести його і вибити з рук зловмисника, одночасно крикнувши мені "Стріляй!". Я одразу ж почала діставати свій нагородний пістолет, який зазвичай ношу прихованим чином за поясом. Оскільки патрон знаходився в патроннику, мені залишалося лише зняти пістолет із запобіжника", - продовжила вона.

"У той момент, коли я знімала пістолет із запобіжника, кілер потягнувся до мене з наміром вихопити у мене з рук пістолет, але я швидко ухилилася, відштовхнувши ногою кілера і відкрила по ньому стрілянину. Серія пострілів відбувалася до того часу, поки у мене не заклинило гільзу в патроннику. Судячи з усього, це сталося після четвертого пострілу, всі з яких потрапили в ціль", - згадала Аміна.

За її словами, бій із кілером відбувався на дистанції близько півметра.

"Після серії пострілів, коли пістолет заклинило, кілер почав кричати російською мовою: "Здаюся, здаюся! Не стріляйте більше!". Тоді я накинулася на нього і стала видавлювати ліве око. Він якимось чином примудрився відкрити двері машини і випав назовні. Як з'ясувалося згодом, одна з куль зачепила хребет на рівні поперекового відділу, що призвело до паралічу його нижніх кінцівок. Тому він не зміг схопитися і втекти, а лише катався по землі, наскільки це дозволяв його стан, і безпорадно гарчав", - розповіла Окуєва.

"Трохи пізніше прибула швидка, яка в першу чергу евакуювала Адама. Після чого я підійшла до лежачого на землі кілера і запитала: "Говори, чиє замовлення - ФСБ чи Кадирова?". Він нічого не відповів, лише з ненавистю дивився на мене. Тоді я штовхнула ногою в його обличчя, після чого мене відсторонили поліцейські. Я приступила до дачі попередніх показань, які тривали всю ніч у відділенні поліції", - підсумувала вона.

Як повідомляли раніше Патріоти України, увечері 1 червня в Києві стався замах на Адама Осмаєва та Аміну Окуєву - чеченських добровольців, учасників АТО.

Вбивця, який представився французьким журналістом і мав документи громадянина України на ім'я Олександра Дакара, кілька разів вистрілив в Осмаєва, перебуваючи в його автомобілі в Подільському районі Києва. У свою чергу, дружина Осмаєва Аміна Окуева, яка воювала на Донбасі в рядах ЗСУ, вистрілила в нападника і поранила його.

Кілером, який напав на добровольця АТО Адама Осмаєва виявився особистий кілер лідера Чечні Рамзана Кадирова - Артур Денісултанов-Курмакаев на прізвисько "Дінго".

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...