Адам Осмаєв показав пам'ятник на могилі Аміни Окуєвої (фотофакти)

Також доброволець пояснив, чому Аміна просила поховати її поруч з Ісою Мунаєвим, який загинув в 2015 під мінометним обстрілом бойовиків "ДНР".

Аміна Окуєва. Фото:Апостроф

У день першої річниці з дня трагічної загибелі Аміни Окуєвої, її чоловік Адам Осмаєв залишив два дописи, присвячених дружині. Про це він написав у Facebook, інформують Патріоти України.

Рівно рік тому, 30 жовтня, під Києвом застрелили лейтенанта Нацполіціі і Збройних сил України Аміну Окуєву. У цей фатальний день зловмисники розстріляли автомобіль, де вона перебувала разом з чоловіком.

Через рік після трагедії Осмаєв розмістив на своїй сторінці вірш, присвячений загиблій дружині.

Усім знайде час рівноцінну заміну,

І збудуться плани, які не збулись…

Вже рік промайнув, та подібних Аміні

Немає, й не знаю, чи будуть колись…

Героїв в юрбі виглядати не треба,

Їх хвиля в буремні часи підійма…

Так легко з землі їм злетіти на небо,

Та тільки назад вже дороги нема…

За праведність кроків змітають злочинно,

Героїв у спини, ночами, з кущів…

Солдате в хіджабі з ясними очима,

Тебе вже оплакали сотні дощів…

Тебе не забули близькі і далекі,

І ворога взором блакитним шкребе…

В душі не стихає обурливий клекіт,

Бо ким замінити, Аміно, тебе?…

(с)Вікторія Бричкова-АбуКадум

У наступному повідомленні він розповів, чому Аміна просила поховати її поруч з Ісою Мунаєвим, який загинув в 2015 під мінометним обстрілом бойовиків "ДНР".

"Одне з перших питань, яке Іса Мунаєв намагався вирішити в Україні, це знайти місце для кладовища для наших воїнів. Ми трохи не розуміли його, а він просто знав, що війна з таким противником буде коштувати дорого. Аміна мріяла про свободу для Ічкерії, але при цьому попросила поховати її поруч з Ісою. Тисячі кращих воїнів будуть вічним прикладом або докором для нас!", - написав Осмаєв.

Нагадаємо, Аміна Окуєва народилася в Одесі в 1983 році, де закінчила Одеський медичний університет за спеціальністю «хірургія». Якийсь час жила в Москві і Грозному.

Зі своїм чоловіком Адамом Осмаєвим, який переховувався в Україні від переслідувань з боку російських спецслужб і кадирівців, вона активно відстоювала ідею звільнення Ічкерії від окупації та відновлення її державної незалежності. Брала активну участь в житті чеченської діаспори.

Під час Революції Гідності Окуєва вступила в "Самооборону", де була лікарем 8-ї афганської сотні.

Бідолаха почув хруст кісток та закричав від болю: У Туреччині стоматолог вкрутив зубний імплантат у мозок пацієнта

субота, 27 квітень 2024, 15:14

У Туреччині чоловік звернувся до стоматолога із зубним болем, після чого опинився у лікарні, де йому видалили зубний імплантат з порожнини мозку. Про це пише Metro, передають Патріоти України. 40-річний Рамазан Йилмаз звернувся до приватної клініки у Б...

Даріо Срна розповів, у чому Шахтар кращий за Динамо

субота, 27 квітень 2024, 14:44

Даріо Срна заявив, що не вважає Шахтар сильнішим за Динамо, однак донецький клуб, краще працює на трансферному ринку. Про це повідомляє KDK, передають Патріоти України. «‎Я не можу сказати, що Шахтар сильніша команда за Динамо. Динамо треба поважати. Б...