Нам є про що поговорити з Росією. Перш за все, про їхнє втручання у вибори, - Рекс Тіллерсон

Держсекретар США запевнив, що адміністрація Дональда Трампа не збирається вибудовувати відносини з Росією "з чистого аркуша".

Рекс Тіллерсон. Фото: ВВС.

Вплив Росії на процес президентських виборів в США не викликає сумнівів і має стати темою переговорів між Вашингтоном і Москвою. Про це в інтерв'ю NBC News сказав глава Державного департаменту США Рекс Тіллерсон, передають Патріоти України.

"У Росії і США є широке коло питань, які варто обговорити. Очевидно, що одне цих з питань - втручання Москви в президентські вибори. Воно підтверджується документами. Нам добре зрозуміла природа цього втручання", - заявив держсекретар.

Тіллерсон підкреслив, що адміністрація Дональда Трампа не збирається вибудовувати відносини з Росією "з чистого аркуша".

"Я думаю, що термін "перезавантаження відносин" використовувався занадто часто. Перезавантаження неможливе, тому що не можна стерти минуле і почати все з чистого аркуша. Ми стартуємо з того місця, на якому перебуваємо зараз", - сказав глава Держдепу.

Тіллерсон підкреслив, що в даний час відносини між Вашингтоном і Москвою знаходяться на "найнижчому рівні" з моменту закінчення холодної війни, між країнами практично відсутня довіра.

"Це нездорова ситуація як для всього світу, так і для нас. Не в інтересах американського народу і наших національних інтересів, щоб відносини з Росією залишалися на такому рівні. Чи вийде їх поліпшити, або ж все залишиться, як і раніше, покаже майбутнє", - вважає він.

Вже четверта за рахунком і не остання цьогоріч: Виробник IRIS-T терміново передасть ще одну систему в Україну за кілька тижнів

четвер, 18 квітень 2024, 14:48

Як було заявлено після знищення 11 квітня Трипільської ТЕС, Україні терміново потрібно сім систем класу Patriot або IRIS-T, щоб прикрити основні міста країни. З тих пір Україна отримала наразі одну систему IRIS-T. Гельмут Раух, керівник збройової компа...

У Німеччині затримали двох рочґсійських агентів, які планували теракт, щоб зірвати військову допомогу Україні

четвер, 18 квітень 2024, 14:40

Видання Der Spiegel, посилаючись на свої джерела у генпрокуратурі ФРГ, повідомило, що у Баварії викрили двох російських агентів, які вели спостереження за американськими базами на території Німеччини та планували диверсії на військово-транспортних шлях...