Намріяли: Терористи розказали, яким має бути державний устрій України

Пушилін запевняє, що Україна потребує створення конфедерації.

Денис Пушилін. Фото:regnum.ru

Так званий голова "народної ради ДНР" Денис Пушилін заявив на зустрічі Контактної групи в Мінську, що небажання української влади погодитися на федералізацію в країні призвело до війни на Донбасі, і єдиним виходом із нинішньої ситуації є створення конфедерації. На його думку, Конституції України необхідні глибокі зміни, аж до її повного переписування, передають Патріоти України за матеріалами сепаратистського сайту бойовиків "ДАН".

"Посол ЄС Ян Томбінський (глава представництва ЄС в Україні, - прим." ДАН ") багато в чому правий, коли говорить про необхідність міняти повністю Конституцію України. Дійсно за останні 10-15 років всі зміни до Конституції України були пов'язані тільки з владними амбіціями політичних сил, які приходили до влади. Йшла боротьба за повноваження між гілками влади, не більше того", - сказав Пушилін.

"Однак нехтування необхідністю рахуватися з інтересами громадян України, нехтування необхідністю внесення до Конституції пропорційної виборчої системи, та й найголовніше - зневага необхідністю децентралізації у вигляді федералізації, привело Україну до громадянської війни", - додав представник самопроголошеної "ДНР".

"І, як зауважують вже й американські друзі України, виходом зі сформованої ситуації для країни і недопущенням повного розвалу може стати тільки конфедерація", - завершив Пушилін.

Зона смерті: Де в Україні найбільше "зникло безвісти" російських окупантів і хто їх шукає

субота, 4 травень 2024, 7:30

Найбільше російських воєнних злочинців "зникло безвісти" в Україні у Покровському та Бахмутському районах Донецької області. На цей регіон приходиться 55% усіх окупантів, яких розшукують родичі з Росі. Відповідні дані опублікував державний проєкт "Хочу...

"Чорна діра" над Балтикою: ЗМІ заявили, що глушити GPS-сигнали на східному фланзі НАТО може надсекретна російська зброя

субота, 4 травень 2024, 7:24

За словами журналістів, є думка, що за перешкодами GPS на східному фланзі НАТО стоїть надсекретна російська зброя "Тобол". За вісім місяців близько 46 тис. літаків повідомили про проблеми з GPS над Балтійським морем, передають Патріоти України. Як пиш...