Напередодні запровадження "режиму тиші" "гібриди" Путіна били з усіх стволів: У ЗСУ на Донбасі багато поранених

Особливо важко було на Маріупольському напрямку. Крім того з початку дії режиму "тиші" до 9 ранку росіяни вже 10 разів порушили пасхальне перемир'я.

Речник АТО Ярослав ЧепурнийБойовики 94 рази обстріляли позиції Збройних сил України 31 березня. Застосовували переважно заборонене Мінськими домовленостями важке озброєння. Повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-центр штабу АТО.

Епіцентром використання важкого озброєння став учора Маріупольський напрямок. З РСЗВ "Град-П", артилерійських систем калібру 122мм, мінометів калібру 120мм та 82мм російсько-терористичні підрозділи накривали позиції поблизу Водяного та Гнутового. Зі 122мм артсистем, мінометів калібру 120мм ворог відкривав вогонь по захисниках Широкиного, Павлополя та Красногорівки. Проти морпіхів у Широкиному противник застосував ЗУ-23-2 та озброєння БМП, а оборонців Березового обстрілював з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. По захисниках Талаківки ворог бив з міномету калібру 120мм", - повідомляють у штабі АТО.

Найбільше обстрілів зафіксовано на Донецькому напрямку. Поблизу Авдіївки та Верхньоторецького діяли снайпери ворога. За добу поранили десятьох воїнів АТО.

Незважаючи на досягнуті домовленості тристоронньої контактної групи від 29.03.2017 щодо припинення вогню з 00.00 1 квітня вздовж усієї лінії розмежування, російсько-окупаційні війська, застосовуючи переважно стрілецьку зброю, 10 разів порушили режим «Тиші».

У свою чергу, Збройні Сили України суворо дотримуються режиму "Тиші", зазначили у штабі ЗСУ.

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...